Jedná se o nenáročný recept na přípravu. Zařadil bych ho do německé kuchyně. Tak hodnotil Dominik Krásný z restaurace Sport Pub Zlatopramen vítězný recept Ústeckého deníku Krůtí prsa na víně.

„Jedná se o jídlo, na které jsou hosté v naší restauraci zvyklí. Ničím jsme menu neobměnili, vařili jsme přesně podle receptu," řekl kuchař.

Mezi návštěvníky restaurace na zimním stadionu byly krůtí prsa na víně velmi oblíbená. „Je to dobré. Spíše bych menu navrhoval k večeři než k obědu. Přijde mi to taková minutka," řekl návštěvník Jan Koželuh.

Nebyl sám, kdo si menu Ústeckého deníku k obědu objednal. „Je to moc dobré. Jen mě tam zaráží to ovoce, ale zase to dá masu takovou šťavnatější chuť," řekl Kamil Svárovský.

Pošlete nám i vy svůj recept, my ho zveřejníme a na webu usteckydenik.cz každý týden hlasujeme o ten nej.

Ten následně v restauraci Sport Pub uvaříme a tomu, kdo nám recept zaslal, dáme poukázku v hodnotě 300 korun na útratu v restauraci na Zimním stadionu.

Vítězný recept: Krůtí prsa na víně

Tak jako každý čtvrtek se i tento týden vařilo v restauraci Sport Pub Zlatopramen podle čtenářů Ústeckého deníku.Suroviny: 4 plátky krůtího masa, půlka ananasu, 2 mandarinky, 2 kiwi, vanička jahod, 2 dcl bílého vína, pepř celý, olivový olej, vývar.

Postup: Maso naklepeme a osolíme. Opečeme z obou stran na oleji, můžeme trochu opepřit nebo přidat celé kuličky pepře. Pekáč vložíme do trouby, maso podlijeme a pečeme. Po chvíli přidáme ovoce a podlijeme vínem. Můžeme přilít i trochu vývaru.

Jana Drobilová

Soutěžní recepty: Hlasujte, co budeme vařit příště

Uzené špízy

Suroviny: Plátek vepřového masa, 100 g Kabanosu, 100 g tvrdého uzeného sýra Eidam, rozšlehané vejce, hladká mouka, strouhanka, olej.

Postup: Vepřové pokrájíme na kousky stejně velké jako půlcentimetrové plátky uzeniny a sýra. Střídavě napichujeme na špejli s hrotem. Napíchané špízy obalíme nejprve v mouce, pak ve vejcích a nakonec ve strouhance nejlépe dvakrát, aby sýr nevytékal při smažení. Smažíme ze všech stran v rozpáleném oleji dozlatova, nepříliš zprudka, aby se propekly.

Pavlína Holečková

Hovězí s bylinami

Suroviny: 1/2 kg hovězího masa, 1/2 kg rajčat, olej, 4 stroužky česneku, sůl, pepř , petrželka, strouhaný sýr, mateřídouška sušená, může být i čerstvá.

Postup: Na pekáček vytřený olejem nasypeme polovinu česneku nakrájeného na plátky, polovinu na kolečka nakrájených rajčat, plátky masa, osolíme, opepříme, posypeme bylinkami, zbytkem česneku a rajčat. Pokapeme olejem, posypeme sýrem a zapékáme asi 20 minut v troubě.

Kateřina Baškovská

Bačův řízek

Suroviny: 4 kuřecí řízky, 1 pikantní klobása, 100g sýru parenica, sůl, pepř, mouka, vejce, strouhanka, olej.

Postup: Kuřecí řízky nařízneme, naklepeme, osolíme a opepříme. Do středu dáme nakrájenou klobásu a sýr parenica (uzená nebo neuzená jak kdo má raději). Řízek přeložíme, sklepneme okraje, obalíme v trojobalu a usmažíme na oleji. Podáváme s oblíbenou bramborovou přílohou.

Zdeňka Zahradníková