VYBRAT REGION
Zavřít mapu

RECEPT DENÍKU: Kuchaři museli menu přidělat

Ústí nad Labem - Zajímalo by mě, proč se jídlo jmenuje neomezené kuřecí? Spíše bych mu dala název Kuřecí maso se slaninkou a smetanou. To byla slova kuchařky Martiny Hiřičové, se kterou čtenáři Ústeckého deníku v restauraci Sport Pub na zimním stadionu vaří.

18.5.2012 2
SDÍLEJ:

Menu Ústeckého deníku - Neomezená kuřecí směs.Foto: DENÍK/Petr Sochůrek

Vítězkou posledního kola se stala Martina Koláčná s receptem na Neomezenou kuřecí směs.

„Recept hodnotím kladně. Sama jsem si menu Ústeckého deníku dala a je to dobré. Museli jsme s kolegy také přidělávat další porce. Zákazníci měli o kuřecí směs zájem," řekla kuchařka.

Jako příloha se podávaly opečené brambory nebo indiánská rýže.

„Mně osobně to více chutná s rýží. Ale s brambory je to také dobré. Záleží na chuti každého strávníka," doplnila Martina Hiřičová.

Jedním z návštěvníků, který si menu Ústeckého deníku objednal k obědu byl Karel Malák.

„Je to dobré. Nic bych jídlu nevytkl. Jako přílohu jsem si objednal pečené brambory, protože rýži moc nemusím," řekl zákazník.

Dalším, kdo si Neomezenou kuřecí směs objednal, byla Martina Kopejsková.

„Je to vynikající. Do Sport Pubu chodíme na oběd s kamarádkou pravidelně. Máme to nejblíž z práce a dobře tady vaří," řekla usměvavá Kopejsková.

Restaurace Sport Pub Zlatopramen společně s Ústeckým deníkem pro každého vítěze mají jako odměnu šek v hodnotě tři sta korun na konzumaci přímo v restauraci.

Ani Martinu Koláčnou výhra nemine. Kupón si může vyzvednout každý všední den přímo v redakci Ústeckého deníku v Klíšské ulici. Každý týden soutěží tři majitelé kulinářských receptů o ten nejlepší. Ten vyberou čtenáři za pomoci hlasování na webu usteckydenik.cz.

Vítězný recept: Neomezená kuřecí směs

Menu Ústeckého deníku - Neomezená kuřecí směs.Suroviny: 4 kuřecí prsa, 2 dcl oleje, cibule, 100 g slaniny, 4 žampiony, 2 rajčata, plechovka sterilované kukuřice, smetana na vaření, špetka soli a pepře.

Postup: Na oleji osmahneme nasekanou cibuli dozlatova. Přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a necháme ji pustit šťávu. Poté přidáme na plátky nakrájené žampiony a podlijeme trochou vody. Podusíme a přidáme na kostky nakrájené kuřecí maso a povaříme. Přidáme kukuřici (bez nálevu) a necháme chvíli vařit, aby změkla. Odebereme přebytečnou vodu, do směsi přidáme nakrájená rajčata a přelijeme smetanou. Dochutíme solí a pepřem a necháme ještě cca 5 min povařit.

Martina Koláčná

Soutěžní recepty: Hlasujte co budeme vařit příště

Mínina kuřecí játra

Suroviny: 500 g kuřecích jater, větší cibule, slunečnicový olej, pepř, sůl, mletá paprika, drcený kmín, půl kávové lžičky zázvoru, sladká sojová omáčka, lžička koření Maggi a půl deci bílého vína.

Postup: Játra rozkrojíme na dvě části. Vyřízneme žilky. Cibulku pokrájíme nadrobno a na slunečnicovém oleji zpěníme, přidáme trošičku soli, pak přidáme všechno koření. Nakonec skleničku bílého vína a kečup, promícháme, necháme chvíli dusit a odstavíme. Podáváme s vařeným bramborem a můžeme vylepšit tatarskou omáčkou. Ti kteří drží dietu si dají do misky lžíci tatarky a lžíci bílého odtučněného jogurtu, opepříme a přidáme pokrájenou cibulku, okurku může být i salátová, promícháme.

Minjaver Vilímková

Jablková játra

Suroviny: 400 g vepřových jater, 4 střední jablka, olej, 3 lžíce másla, 3 lžíce bílého vína, hladká mouka, sůl a pepř

Postup: Jablka omyjeme, oloupeme a bez jádřinců nakrájíme na menší plátky. Osmahneme je na másle. Játra nakrájíme na plátky, opepříme a posypeme moukou na jedné straně. Játra pak po obou stranách osmahneme na oleji. Přidáme opečená jablka a chvilku podusíme. Nakonec přilijeme víno a ještě chvilku dusíme. Před koncem vaření játra osolíme. Podáváme s vařeným nebo šťouchaným bramborem.

Lenka Pravdová

Hovězí na hořčici

Suroviny: 4 hovězí roštěnky, sůl, pepř, hořčice, 50 g slaniny, 1 cibule, bobkový list, 200 ml bílého vína, 100 ml vody, 250 ml zakysané smetany, 1 lžíce hladké mouky

Postup: Hovězí roštěnky naklepeme, nasolíme a dle chuti opepříme. Potřeme hořčicí a osmahneme prudce po obou stranách v hrnci. Na pánvi osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu a přidáme k roštěnkám. Přidáme najemno nakrájenou cibuli, bobkový list, zalijeme vínem a vodou. Vše podusíme, dokud maso nezměkne. Hotové maso dáme na talíře a omáčku zahustíme smetanou a lžící mouky. Necháme projít varem a přidáme omáčku k masu.

Eva Koulecká


Autor: Petr Sochůrek

Nahravá se anketa
18.5.2012 VSTUP DO DISKUSE 2
SDÍLEJ:

SERVIS

annonce-logo

Nabídky práce

+ Podat inzerát

Gastronomie - Gastronomie Kuchař/pizzař 18 000 Kč

Kuchaři (kromě šéfkuchařů) Kuchař/ka. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Dělené směny, úvazek: . Mzda min. 18000 kč. Volných pracovních míst: 3. Poznámka: Místo výkonu práce: Bílinská č.p. 3490/6, Ústí nad Labem., Požadujeme: vyučení v oboru, znalost čínské kuchyně., Nabízíme: mzdu 18 000,- Kč., Telefonicky si sjednat osobní schůzku.. Pracoviště: Wk import s.r.o. - 02: oc forum, Bílinská, č.p. 3490, 400 01 Ústí nad Labem 1. Informace: Pavel Wang, +420 776 395 888.

Gastronomie - Gastronomie Kuchař/pizzař 16 000 Kč

Kuchaři (kromě šéfkuchařů) Kuchař/ka. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 16000 kč, mzda max. 18000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Místo výkonu práce: Keplerova 782/26, Krásné Březno, Ústí nad Labem., Požadujeme: vyučení, ochotu, příjemné vystupování, spolehlivost, pozitivní přístup, výhodou praxe ve stravování, normování jídel pro předškolní zařízení., Nabízíme: platové podmínky 16 000 - 18 000,- Kč., možnost prodloužení pracovního poměru, v případě oboustranné spokojenosti možnost změny na dobu neurčitou, příspěvek na stravování., Konatakt . od 08:00 do 18:00 hod telefonicky si sjednat osobní jednání.. Pracoviště: Mateřská škola motýlek, ústí nad labem, keplerova 782/26, příspěvková organizace, Keplerova, č.p. 782, 400 07 Ústí nad Labem 7. Informace: Jarmila Nováková Hořejší, +420 607 510 116.

Obchod - Obchod Obsluha čerpacích stanic a mycích linek 18 000 Kč

Obsluha čerpacích stanic a mycích linek dopravních prostředků Obsluha čerpací stanice. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Nepřetržitý provoz, úvazek: . Mzda min. 18000 kč. Volných pracovních míst: 2. Poznámka: Místo výkonu práce: čerpací stanice Benzina, Přístavní 808/6, Ústí nad Labem. , Náplň práce: obsluha čerpací stanice, doplňování zboží, práce na pokladně. , Požadujeme: vyučení (v jakémkoliv oboru), pracovitost, výpis z Rejstříku trestů, časovou flexibilitu, zvládat práci s pokladnou.Jedná se o nepřetržitý provoz. , Nabízíme: mzdu 18 000,- Kč., Kontakt: na uvedený e-mail.. Pracoviště: Lukáš jón - 02: čerpací stanice benzina, Přístavní, č.p. 808, 400 07 Ústí nad Labem 7. Informace: Lukáš Jón, +420 736 220 060.

Výroba - Výroba Provozní zámečníci, údržbáři 120 Kč

Provozní zámečníci, údržbáři Údržbář. Požadované vzdělání: nižší střední odborné. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 120 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Místo výkonu práce: Tovární č.p. 3416/42a, Ústí nad Labem., Náplň práce: práce s kovem, základní elektropráce, běžná údržba., Požadujeme: základy svařování, ŘP skup. C výhodou., Nabízíme: možnost práce nak HPP, DPČ nebo na zkrácený úvazek nebo dle potřeby - pracovní doba dle vzájemné dohody, mzdu 120,-Kč/hod., nástup možný ihned., Kontakt: hlásit se osobně na uvedené adrese.. Pracoviště: Šroubek ústí nad labem, s.r.o., Tovární, č.p. 3416, 400 01 Ústí nad Labem 1. Informace: Pavel Foltýn, .


Ilustrační foto
7

Důchod nad 14 995 korun? Má ho jen desetina českých seniorů

Videosouhrn 20. dubna 2018

Hrůzné nálezy z popelnic a tři tisíce pokut v jednom dni: zhlédněte videa dne

Ústí chce podpořit ekologické projekty škol k ochraně ovzduší

Ústí nad Labem - Projekty na ochranu ovzduší chtějí podpořit ústečtí radní. Proto schválili Dotační program na poskytování grantů pro oblast životního prostředí a environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty v celkové výši 200 tisíc korun. 

Anketa: Trenérem Slovanu je Jan Čaloun. Jak vnímáte změnu?

Ústí nad Labem – V novém Týdeníku Ústecka jste si vyjma mnoha dalších sportovních témat mohli přečíst i krátký komentář k A-týmu hokejového Slovanu Ústí, který nově vede patriot Jan Čaloun.

Otevření sezony v národním parku: Křest vyhlídek pivem či otevření Růženky

České Švýcarsko – Tradiční vícedenní Otevření turistické sezony v Národním parku České Švýcarsko jistě uvítají všichni milovníci turistiky ze severu Čech. O víkendu se pro ně chystá křest vyhlídek skalního hradu Falkenštejn stejnojmenným pivem, otevření nové vyhlídky Růženky či několikakilometrové výlety.

FOTO: Na konkurz Bídníků přišlo 200 lidí. Nechyběly ani pěvecké hvězdy

Ústí nad Labem - Castingem na slavný muzikál Bídníci žilo dva týdny Severočeské divadlo. Hrát tu chtějí i hvězdy Vítek, Vojtko, Hůlka, Peroutka, Fišarová ČI Nývltová. 

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT