Vítězkou posledního kola se stala Martina Koláčná s receptem na Neomezenou kuřecí směs.
„Recept hodnotím kladně. Sama jsem si menu Ústeckého deníku dala a je to dobré. Museli jsme s kolegy také přidělávat další porce. Zákazníci měli o kuřecí směs zájem," řekla kuchařka.
Jako příloha se podávaly opečené brambory nebo indiánská rýže.
„Mně osobně to více chutná s rýží. Ale s brambory je to také dobré. Záleží na chuti každého strávníka," doplnila Martina Hiřičová.
Jedním z návštěvníků, který si menu Ústeckého deníku objednal k obědu byl Karel Malák.
„Je to dobré. Nic bych jídlu nevytkl. Jako přílohu jsem si objednal pečené brambory, protože rýži moc nemusím," řekl zákazník.
Dalším, kdo si Neomezenou kuřecí směs objednal, byla Martina Kopejsková.
„Je to vynikající. Do Sport Pubu chodíme na oběd s kamarádkou pravidelně. Máme to nejblíž z práce a dobře tady vaří," řekla usměvavá Kopejsková.
Restaurace Sport Pub Zlatopramen společně s Ústeckým deníkem pro každého vítěze mají jako odměnu šek v hodnotě tři sta korun na konzumaci přímo v restauraci.
Ani Martinu Koláčnou výhra nemine. Kupón si může vyzvednout každý všední den přímo v redakci Ústeckého deníku v Klíšské ulici. Každý týden soutěží tři majitelé kulinářských receptů o ten nejlepší. Ten vyberou čtenáři za pomoci hlasování na webu usteckydenik.cz.
Vítězný recept: Neomezená kuřecí směs
Suroviny: 4 kuřecí prsa, 2 dcl oleje, cibule, 100 g slaniny, 4 žampiony, 2 rajčata, plechovka sterilované kukuřice, smetana na vaření, špetka soli a pepře.
Postup: Na oleji osmahneme nasekanou cibuli dozlatova. Přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a necháme ji pustit šťávu. Poté přidáme na plátky nakrájené žampiony a podlijeme trochou vody. Podusíme a přidáme na kostky nakrájené kuřecí maso a povaříme. Přidáme kukuřici (bez nálevu) a necháme chvíli vařit, aby změkla. Odebereme přebytečnou vodu, do směsi přidáme nakrájená rajčata a přelijeme smetanou. Dochutíme solí a pepřem a necháme ještě cca 5 min povařit.
Martina Koláčná
Soutěžní recepty: Hlasujte co budeme vařit příště
Mínina kuřecí játra
Suroviny: 500 g kuřecích jater, větší cibule, slunečnicový olej, pepř, sůl, mletá paprika, drcený kmín, půl kávové lžičky zázvoru, sladká sojová omáčka, lžička koření Maggi a půl deci bílého vína.
Postup: Játra rozkrojíme na dvě části. Vyřízneme žilky. Cibulku pokrájíme nadrobno a na slunečnicovém oleji zpěníme, přidáme trošičku soli, pak přidáme všechno koření. Nakonec skleničku bílého vína a kečup, promícháme, necháme chvíli dusit a odstavíme. Podáváme s vařeným bramborem a můžeme vylepšit tatarskou omáčkou. Ti kteří drží dietu si dají do misky lžíci tatarky a lžíci bílého odtučněného jogurtu, opepříme a přidáme pokrájenou cibulku, okurku může být i salátová, promícháme.
Minjaver Vilímková
Jablková játra
Suroviny: 400 g vepřových jater, 4 střední jablka, olej, 3 lžíce másla, 3 lžíce bílého vína, hladká mouka, sůl a pepř
Postup: Jablka omyjeme, oloupeme a bez jádřinců nakrájíme na menší plátky. Osmahneme je na másle. Játra nakrájíme na plátky, opepříme a posypeme moukou na jedné straně. Játra pak po obou stranách osmahneme na oleji. Přidáme opečená jablka a chvilku podusíme. Nakonec přilijeme víno a ještě chvilku dusíme. Před koncem vaření játra osolíme. Podáváme s vařeným nebo šťouchaným bramborem.
Lenka Pravdová
Hovězí na hořčici
Suroviny: 4 hovězí roštěnky, sůl, pepř, hořčice, 50 g slaniny, 1 cibule, bobkový list, 200 ml bílého vína, 100 ml vody, 250 ml zakysané smetany, 1 lžíce hladké mouky
Postup: Hovězí roštěnky naklepeme, nasolíme a dle chuti opepříme. Potřeme hořčicí a osmahneme prudce po obou stranách v hrnci. Na pánvi osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu a přidáme k roštěnkám. Přidáme najemno nakrájenou cibuli, bobkový list, zalijeme vínem a vodou. Vše podusíme, dokud maso nezměkne. Hotové maso dáme na talíře a omáčku zahustíme smetanou a lžící mouky. Necháme projít varem a přidáme omáčku k masu.
Eva Koulecká