„Kdybychom byli v televizní pořadu Prostřeno, tak bych dal za příjemnou chuť a křehké maso deset bodů," po dvou soustech říká mladý návštěvník restaurace na menu Ústeckého deníku.

Ve Sport Pubu Zlatopramen na Zimním stadionu se i tento týden vařilo podle čtenářů Ústeckého deníku. Nejvíce hlasů v internetové anketě získalo Římské kuře od Ondřeje Petráše. Menu připravovala kuchařka Ivana Derynková.

„Je to snadný a rychlý recept. Celá příprava nám zabrala zhruba dvacet minut. Jako přílohu jsme zvolili rýži. Kdo má rád hranolky, může je vyměnit za rýži. Také by se hodil kuskus. Záleží na chuti každého," řekla Ivana Derynková.

Římské kuře bylo mezi hosty restaurace Sport Pub Zlatopramen dost oblíbené. „Je to výborné. Kdybychom byli v Prostřeno, dal bych deset bodů. Mám rád domácí jídla. Je dobré, že se dostávají do restaurací," zhodnotil Martin Rejšek.

Vítězný recept: Římské kuře

Římské kuře mělo u návštěvníků restaurace Sport Pub Zlatopramen úspěch. Kuchaři si recept také pochvalovali.Suroviny: 8 vykostěných kuřecích stehen, 4 lžíce olivového oleje, sušené chilli papričky, 2 cibule na kolečka, 2 stroužky česneku, 2 červené papriky, 2 žluté papriky, 1 dcl bílého vína, pepř, sůl a hrst bazalkových listů.

Postup: Ve velké pánvi na smažení rozehřejeme olej. 5 minut na něm smažíme cibuli, žluté a červené papriky, česnek a chilli. Do pánve vložíme kuřecí stehna a přitiskneme je ke dnu, aby se maso rychleji zatáhlo. Smažíme 5 minut. Přidáme víno a podle chuti opepříme a osolíme. Zakryjeme a na mírném plameni dusíme 15 minut. Přilijeme ještě trochu vína. Před servírováním vmícháme do hotového jídla bazalku.

Ondřej Petráš

Soutěžní recepty: Hlasujte, co budeme vařit příště!

Africké špízy

Suroviny: Hovězí maso, paprika, cibule, arašídy vyloupané bez slupky, maggi, sůl, pálivá paprika, olej

Postup: Hovězí maso nakrájíme na kousky. Rozmixujeme arašídy v mixéru. Rozdrobíme 2 kostky maggi a smícháme s arašídy a troškou soli, lžící oleje a pálivou paprikou. Kousky masa obalíme ve směsi a necháme odležet v ledničce. Nakonec napícháme maso na špejli společně s paprikou všech barev, cibulí a opečeme na rozpáleném oleji.

Kateřina Pasecká

Panenské maso

Suroviny: Vepřová panenka, vejce, hladká mouka, mléko, sůl, olej, máslo, strouhané ořechy, šlehačka, podravka.

Příprava: Maso nakrájíme na plátky. Jemně poklepeme a osolíme. Připravíme si těstíčko z vajíčka, hladké mouky, soli a mléka. Řízečky namočíme do těstíčka a opékáme, dokud nezrůžoví. Na omáčku necháme rozpustit trochu másla a mírně opražíme oříšky, zalijeme šlehačkou. Dochutíme podravkou. Řízečky přelijeme omáčkou.

Eva Soukenická

Babiččina játra

Suroviny: 400g vepřových jater, 4 střední jablka, olej, 3 lžíce másla, 3 lžíce bílého vína, hladká mouka, sůl a pepř.

Postup: Jablka omyjeme, oloupeme a bez jádřinců nakrájíme na menší plátky. Osmahneme je na másle. Játra nakrájíme na plátky, opepříme a posypeme moukou na jedné straně. Játra pak po obou stranách osmahneme na oleji. Přidáme opečená jablka a chvilku podusíme. Nakonec přilijeme víno a ještě chvilku dusíme. Před koncem vaření játra osolíme.

Barbora Klasecká