Tento týden na Zimním stadionu vařil kuchařský tým restaurace kuřecí nudličky s mrkví. „Nevěřila bych, jak dokáže chutnat kuřecí maso, jako dušená mrkev. Poprvé jsem to ochutnala u mé kamarádky na návštěvě, která ráda vaří dietní a levná jídla. Moc mi to zachutnalo. Je to rychlé a  ani to není moc pracné," napsala k receptu do e-mailu čtenářka.

Rolad Šitt, kuchař restaurace Sport Pub Zlatopramen, řekl, že jde o dietní jídlo. „Doporučil bych ho těm, kteří se rozhodnou hubnout. Jinak jde o takovou českou domácí klasiku," řekl kuchař. V poledním jídelním lístku byly kuřecí nudličky s mrkví oblíbeným jídlem. „Je to dobré. Jen bych jako přílohu zvolil vařené brambory, ale pečené se k tomu také hodí. Vůbec jsem nepoznal, že jde o kuřecí," uvedl host Milan Koutský.

Pošlete na e-mail recepty.ustecky@denik.cz váš oblíbený kulinářský recept a vyhrajte šek na tři sta korun do restaurace Sport Pub Zlatopramen na Zimním stadionu. Každý týden čtenáři webových stránek vyberou ten nejlepší a kuchaři Sport Pubu ho připraví.

Vítězný recept: Kuřecí nudličky s mrkví

Tak jako každý čtvrtek se i tento týden vařilo v restauraci Sport Pub Zlatopramen podle čtenářů Ústeckého deníku.

Suroviny: 4 kuřecí prsa, 2 velké mrkve, lžíce másla, kmín, lžička koření na pizzu, 2 špetky soli, 500 ml vody, 3 špetky podravky, 2 lžíce mouky.
Postup: Očištěnou mrkev rozpůlíme a nakrájíme na plátky, které orestujeme na másle. Přidáme podravku a kmín a krátce opékáme. Kuřecí prsa si nakrájíme na nudličky. Přidáme k mrkvi a krátce zprudka osmažíme, aby se maso zatáhlo. Poté přidáme koření na pizzu a podlijeme vodou. Přidáme asi 1/3 zeleninového bujonu. Dusíme v papiňáku. Po 10 minutách stáhneme oheň a papiňák odstavíme. Maso i mrkev by měly být měkké a příjemné na skus. Pokud je třeba, mírně přisolíme. Ve vodě rozmícháme 2 lžíce hladké mouky a poté přidáme k masu a zahustíme.
Jana Šťástková

Soutěžní recepty: Hlasujte, co budeme vařit příště

Bakoňské plátky

Suroviny: 4 vepřové kotlety bez kosti, plechovka žampionů, 100 g uzené slaniny, paprika sladká, smetana, pepř, sůl.
Postup: Slaninu s cibulkou usmažíme dozlatova a na tomto základě opražíme osolené a trochu opepřené kotlety, pak přidáme červenou papriku a žampiony, podlijeme a dusíme do měkka. Nakonec zahustíme smetanou 
s moukou. Podle chuti může být i smetana kysaná.
Jarmila Pechanová

Kotlety na pórku

Suroviny: 4 kotlety, pórek, lžička koření dle chuti, 2 lžíce hladké mouky, špetka soli.
Postup: Kotlety naklepeme, okořeníme, já dávám kari, grilovací koření, orientální koření, gyros, osolím. Zprudka opečeme v pánvi a přidáme nakrájený pórek, podlijeme a dusíme do měkka, necháme trochu vody a zahustíme trochou mouky. Šťávou přelévám uvařené brambory.
Marie Metlová

Pikantní vepřové

Suroviny: 1 kg vepřového bůčku, 3 cibule, 1 kg hlávkového zelí, plechovka rajčatového protlaku, špetka soli, cukr, olej.
Postup: Na oleji opéct cibule nakrájené na kostičky, přidat kostky masa a péct, až se maso zatáhne.Pak přidáme zelí a opět necháme trochu opéct. Nakonec zalijeme protlakem, osolíme a dusíme do měkka v papiňáku zhruba tři čtvrtě hodiny. Pokud je protlak příliš kyselý, přisladíme cukrem podle chuti.
Lenka Pavlasová