Mírně dietní. Svou charakteristikou patří do italské kuchyně. Menu si objednávaly spíše dámy. Tak jako každý čtvrtek se i tento týden vařilo ve Sport Pubu Zlatopramen na Zimním stadionu podle čtenářů Ústeckého deníku.

Vítězkou minulého kola se stala Kateřina Poupětová s receptem na Kuřecí nudličky s nivou a šunkou.

„Pravidelně sleduji vaši rubriku recepty Deníku. Je to dobrá inspirace. Proto jsem se rozhodla vám také poslat svůj oblíbený recept," připsala k receptu Poupětová.

Menu Ústeckého deníku připravovala Ivana Derynková.

„Recept hodnotím kladně. Jde o lehčí pokrm. Co jsem slyšela od servírek, tak si ho objednávají především ženy. Dost to jde. Lidé jsou po svátcích zřejmě přejedeni vepřového, tak volí drůbeží maso," řekla kuchařka.

Jednou ze zákaznic, která si objednala kuřecí nudličky, byla Pavlína Hauzerová.

„Je to výborné. Ke kuřecímu se smetanou jsou dobře zvolené penne. Do nového roku jsem si dala předsevzetí zhubnout, tak si k obědu vybírám dietnější jídla," uvedla návštěvnice restaurace.

Kuřecími nudličkami nepohrdli ani muži.

„Chutná mi to. Italskou kuchyni mám rád. Škoda že řídím a místo vína jsem musel menu zapíjet limonádou," řekl Radek Dostál.

Vítězný recept: Kuřecí nudličky s nivou a šunkou

Vítězný recept: Kuřecí nudličky s nivou a šunkou.Suroviny: 100 g kuřecího masa, 100 g šunky, 200 g sýru Niva, pórek, smetana, grilovací koření, pepř, sůl.

Postup: Maso nakrájíme na nudličky, osolíme a opékáme na rozpáleném oleji, přidáme šunku nakrájenou na nudličky, nedusíme! Když je maso měkké, přidáme na kolečka nakrájený pórek, podlijeme trochou vývaru, přidáme nastrouhanou nivu a podlijeme smetanou, pořád mícháme, až se niva rozpustí.

Kateřina Poupětová

Soutěžní recepty: Hlasujte, co budeme vařit příště

Kuře po indicku

Suroviny: 1 kuře, 2 cibule, 6 stroužků česneku, máslo, 3 rajčata, kelímek zakysané smetany, 1/2 lžičky muškátového oříšku, 1/2 lžičky skořice, 6 kuliček pepře, 6 hřebíčků, 1/2 lžičky nového koření, 1/2 lžičky kari koření, brambory.

Postup: Kuře rozporcujeme na kousky, asi na 8 dílů, vykostíme a slabě posolíme. Pokrájenou cibuli a česnek zpěníme na másle a poté přidáme kousky kuřete. Orestujeme a pak maso vyndáme. Na pánvi necháme rozpustit rajčata. Do omáčky nasypeme všechno koření. Vmícháme kelímek zakysané smetany(případně bílý jogurt)a podle potřeby zředíme vodou. V této omáčce asi 3/4 hodiny dusíme kuře s několika brambory rozkrájeními na čtvrtky.

Naďa Chodovská

Vepřové kari

Suroviny: 500 g vepřového masa, 2 cibule, 4 stroužky česneku, 60 g másla, 1 lžíce octa, 3 lžičky kari, lžička chilli, lžička mletého pepře, sůl, citronová šťáva, 1/2 lžičky drceného kmínu, zázvor, skořice, feferonka, cukr.

Postup: Maso nakrájíme na kostky. Na másle osmažíme nasekanou cibulku, přidáme utřený česnek, ocet a citronovou šťávu a pražíme. Po chvilce přidáme maso a necháme je zhnědnout. Osolíme a okořeníme, podlijeme a dusíme do měkka. Podle chuti můžeme dosladit.

Kateřina Vavřincová

Drůbeží játra na medu

Suroviny: 250 g drůbežích jater, 2 cibule střední, tabasco nebo chilli, lžíce medu, špetka soli, lžíce oleje.

Postup: Nakrájenou cibuli osmažíme dozlatova, přidáme očištěná, na nudličky nakrájená játra, přidáme dle chuti tabasco nebo chilli popř. pálivou papriku. Na závěr osolíme a přidáme 1 lžíci medu a osmažíme, dokud nevznikne zlatavá kůrčička.

Kamila Procházková