Jak by se dal vylepšit čtenářský recept? Takovou otázku si položil kuchařský tým restaurace Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu před přípravou menu Ústeckého deníku.

Ivana Derynková uvedla, že první rozdíl je v druhu použitého piva. „Místo pšeničného jsme do těstíčka dali kvasnicové pro výraznější chuť. Také jsme přidali česnek," řekla kuchařka.

V restauraci Sport Pub Zlatopramen se tradičně vařilo podle čtenářů Ústeckého deníku. Vítězkou minulého kola se stala Jitka Salenová s receptem na Kapra v pivním těstíčku. „Manžel je rybář a čas od času přinese domů nějaký ten úlovek. Kapra v těstíčku vaříme pravidelně. Je to snadné, rychlé a navíc chutné," připsala do e mailu čtenářka.

Že je kapr tradičním oblíbeným českým jídlem se odrazilo i v počtu objednaných porcí. Ryba prostě trumfla další menu v jídelním lístku. Jedním z hostů, který si Kapra v pivním těstíčku objednal, byl Jan Kubaška. „Je to dobré a na talíři to vypadá krásně. Není nic co bych vytkl," řekl spokojený návštěvník.

Vítězný recept: Kapr v pivním těstíčku

Velkým favoritem byl v poledním jídelním lístku Kapr v pivním těstíčku. Suroviny: 1 lžíce rostlinného oleje, lžička papriky, hrnek hladké mouky, 250 ml piva, olej na smažení, 4 porce kapra, sůl, tatarská omáčka.

Postup: V misce promícháme mouku, pivo a koření na řídké těstíčko. Necháme chvíli rozležet. V pánvi rozehřejeme olej. Kousky ryby namáčíme do těstíčka a smažíme dozlatova. Přebytečný tuk odsajte papírovými utěrkami. Podáváme s tatarskou omáčkou.

Jitka Salenová

Soutěžní recepty: Hlasujte, co budeme vařit příště!

Drůbeží oskarky v těstíčku

Suroviny: 500 g kuřecích prsou, 4 vejce, lžíce solamylu, lžíce sojové omáčky, rostlinný olej, 2 cibule.

Postup: Kuřecí prsa si nakrájíme na kostičky do mísy, přidáme rozšlehaná vejce, nakrájenou cibuli na kolečka, solamyl a sojovku. Zakryjeme a necháme odležet v lednici. Až je směs řádně odleželá, tak si rozehřejeme olej na pánvi a směs lžící o velikosti bramboráčků klademe na pánvičku. Opečeme z obou stran na mírném ohni, aby maso bylo propečené.

Marie Bečková

Krůtí prsa na víně a s ovocem

Suroviny: 4 plátky krůtího masa, půlka ananasu, 2 mandarinky, 2 kiwi, vanička jahod, 2 dcl bílého vína, pepř celý, olivový olej, vývar.

Postup: Maso naklepeme a osolíme. Opečeme z obou stran na oleji, můžeme trochu opepřit nebo přidat celé kuličky pepře. Pekáč vložíme do trouby, maso podlijeme a pečeme. Po chvíli přidáme ovoce a podlijeme vínem. Můžeme přilít i trochu vývaru.

Jana Drobilová

Kotlety plněné uherákem

Suroviny: 6 plátků vepřové kotlety, 100 g uherského salámu, 50 g sýru Eidam, špetku soli, lžičku sladké papriky, 60 g sádla.

Postup: Vepřové kotlety naplocho středem nařízneme, vzniklý otvor naplníme tenkými kolečky salámu a tenkými plátky sýra, okraje kotlet sklepneme paličkou na maso a upevníme jehlami na závitky. Kotlety osolíme, poprášíme mletou paprikou a zvolna opečeme po obou stranách na rozehřátém sádle.

Kateřina Krupičková