Typicky česká minutková kuchyně. Příprava není ničím složitá. To jsou slova šéfkuchaře restaurace Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu Martina Ječmena, který připravoval tento čtvrtek recept Ústeckého deníku Klatovští rarášci.

„Jde o kuřecí maso v těstíčku. Taková jídla děláme ve Sport Pubu běžně. Jen čtenářka obaluje do těstíčka medailonky a my maso krájíme na kostičky," řekl šéfkuchař.

Klatovské rarášky kuchařský tým dochutil Rokfortovým dipem. „Jedná se o rozšlehanou majonézu, sýr Niva a smetanu," dodal Martin Ječmen.

Recept do soutěže O nejlepší čtenářský recept poslala Ústečanka Naďa Chodovská. Za své vítězství získává šek na tři sta korun.

Mezi hosty byli Klatovští rarášci velmi oblíbení. „Je to vynikající, jako vždy. Do Sport Pubu chodíme na oběd pravidelně," řekl muž, který si nepřál zveřejnit své jméno, ale redakce ho má k dispozici.

Dalším, kdo si menu Ústeckého deníku objednal k obědu, byla Marie Štímovská. „Chutná mi to. Ničím bych to neupravovala. I dip je k tomu dobře vybrán. Restaurace na zimáku, byla vždycky vyhlášená," uvedla návštěvnice restaurace.

Pošlete nám na adresu recepty.ustecky@denik.cz svůj kulinářský recept s historkou, jak jste se k němu dostali nebo kdy jste jídlo připravené podle něho poprvé ochutnali. Čtenáři webových stránek ustecky.denik.cz ze tří vyberou ten nejlepší. Vítěz získá šek na tři sta korun na konzumaci ve Sport Pubu Zlatopramen.

Vítězný recept: Klatovští rarášci

Klatovští rarášci byli v restauraci Sport Pub Zlatopramen žádaným poledním jídlem. Naložená masa opečená v těstíčku jsou v české kuchyni vyhledávaná.Suroviny: 4 kuřecí prsa, 4 vejce, 0,15 l piva, 2 lžičky hořčice, 2 lžičky sojové omáčky, 2 lžičky škrobové moučky, 3 lžičky hladké mouky, olej, sůl, pepř, chilli.

Postup: Prsa nakrájíme na kousky a naklepeme, z mouky a ostatních přísad umícháme těstíčko, maso do něj naložíme. Pak ho osolíme a zprudka osmahneme na oleji.

Naďa Chodovská

Soutěžní recepty: Hlasujte, co budeme vařit příště

Zapékané masové placky

Suroviny: Hovězí maso, cibule, česnek, sůl, pepř, majoránka, koření do mletého masa, vejce, strouhanka, olej, papriky, rajčata, kousek másla.

Postup: Hovězí maso nameleme. Poté smícháme se všemi přísadami, nadrobno nakrájená cibule, lisované stroužky česneku, směs na koření, strouhanka namočená v mléce. Vytvarujeme malé masové placky o síle asi 2 centimetry, které obalíme ve strouhance. Masové placky zprudka opečeme na pánvi na trošce oleje. Když máme placky opečené, naskládáme je do pekáčku. Pokryjeme nakrájenými rajčaty a paprikami, přidáme kousek másla. Zapékáme asi 30-40 minut.

Jana Kolářová

Plněný špekáček sýrem a slaninou

Suroviny: 12 špekáčků, 12 plátků tvrdého sýra, anglická slanina, ostrý kečup, párátka nebo jehlice, paprika, chilli koření, pepř.

Postup: Špekáčky položíme vodorovně a ostrým úzkým nožem je nakrojíme jako španělský ptáček. Při rozvinutí máme plátek masa. Potřeme kečupem, položíme plátek sýra, opět potřeme kečupem, můžeme dochutit kořením. Položíme plátek slaniny. Špekáček nyní zavineme a než ho spíchneme párátky, obtočíme ho ještě dvěma plátky anglické slaniny.

Jana Polesná

Zapékané hovězí maso s bylinkami

Suroviny: 500 g hovězího masa, 1/2 kg rajčat, olej, 4 stroužky česneku, sůl, pepř , petrželka, strouhaný sýr, mateřídouška sušená, může být i čerstvá.

Postup: Na pekáček vytřený olejem nasypeme polovinu česneku nakrájeného na plátky, polovinu na kolečka nakrájených rajčat, plátky masa, osolíme, opepříme, posypeme bylinkami, zbytkem česneku a rajčat. Pokapeme olejem, posypeme sýrem a zapékáme asi 20 minut v troubě.

Jitka Kubešovská