Recept na lepší jídlo. Mezi hosty je dnešní menu Ústeckého deníku dost žádané. Tak hodnotil kuchař restaurace Sport Pub Zlatopramen Roland Šitt poslední vítězný recept čtenářky Ústeckého deníku.

Vítězkou minulého kola se stala Karla Soukeníková, s receptem na Čertovské roštěnky.

„S tímto jídlem jsem se poprvé setkala na návštěvě u své snachy. Pozvala nás tehdy s manželem na oběd, abychom viděli, jak spolu se synem bydlí, než se vezmou. Moc nám roštěnky s manželem zachutnaly a já jako matka jsem se mohla přesvědčit, že dávám svého syna do dobrých rukou domácí hospodyňky," napsala k receptu Soukeníková příběh, jak se k Čertovským roštěnkám dostala.

Kuchař restaurace Sport Pub Zlatopramen, který i tento týden vařil podle čtenářů Ústeckého deníku, chválou na kulinářský recept nešetřil.

„O Čertovských roštěnkách bych řekl, že jde o lepší pikantní jídlo. Maso pustilo krásně šťávu, tak že vznikl dobrý sos. Jako přílohu jsme k roštěnkám nabídli rýži nebo hranolky," doplnil Kuchař.

Tak jako každý čtvrtek se i tento týden ve Sport Pubu Zlatopramen vařilo podle čtenářů Ústeckého deníku.Zákazníci si menu Ústeckého deníku nemohli vynachválit.

„Je to výborné. Roštěnky jsem si objednal s hranolky, krásně do sebe nasákly šťávu. Mám rád pikantní jídla. Také musím vyzdvihnout krásnou vůni, kterou jídlu dodalo červené víno," řekl Pavel Dobeš.

Další návštěvnicí, která si menu Ústeckého deníku objednala byla Jana Tesaříková.

„Je to opravdu chutné. Jako přílohu jsem raději zvolila rýži. Mám ji raději než hranolky. Rubriku recept Deníku sleduji na vašich webových stránkách. Když se doma zeptám co mám vařit, tak mi rodina řekne, že je jí to jedno. Z vaší rubriky beru inspiraci, co už jsem dlouho nevařila. Už jsem se doma probírala svou kuchařkou, že zkusím štěstí ve vaší soutěži," rozpovídala se návštěvnice.

Do restaurace Sport Pub Zlatopramen zamířili také slovenští dělníci, kteří rekonstruují dům nedaleko zimního stadionu.

„Ani jsem netušil, že jsem si objednal menu Ústeckého deníku. Co mi chutná je dobře zvolená pikantní chuť. Není to ani moc ostré, ani sladké. Má to takový dobrý pikantní říz," pochválil Imrich Jano.

Každý čtvrtek vaří kuchařský tým restaurace podle čtenářů Ústeckého deníku. Menu poté zařadí do poledního jídelního lístku a návštěvníci restaurace si ho mohou objednat.

Pošlete nám na adresu recepty.ustecky@denik.cz svůj kulinářský recept s historkou, jak jste se k němu dostali nebo kdy jste jídlo připravené podle něho poprvé ochutnali. Čtenáři webových stránek ustecky.denik.cz ze tří vyberou ten nejlepší. Vítěz získá šek na tři sta korun na konzumaci ve Sport Pubu Zlatopramen.

Vítězný recept: Čertovské roštěnky

Tak jako každý čtvrtek se i tento týden ve Sport Pubu Zlatopramen vařilo podle čtenářů Ústeckého deníku.Suroviny: 4 ks roštěné, sůl, pepř, 2 dl červeného vína, hořčice, kečup jemný, 50 g másla, 200 g cibule, chilli koření, olej.

Postup: Plátky roštěné nakrájíme na hranolky, naklepneme je, osolíme a opepříme. Do červeného vína zamícháme ostrou hořčici, kečup a chilli. Maso naložíme do marinády a necháme alespoň 2 hodiny odležet. Pak je vyjmeme a dáme okapat. Poté maso opečeme na oleji ze všech stran. Přidáme pokrájenou cibuli na kolečka a orestujeme. Zalijeme zbytkem marinády. Povaříme 7 minut a nakonec zjemníme kouskem másla.

Karla Soukeníková

Soutěžní recepty: Hlasujte, co budeme vařit příště

Obložené kuřecí maso

Suroviny: 4 plátky kuřecího masa, 100 g slaniny, cibule, česnek, mletá paprika, bazalka, 2 jablka, sůl.

Postup: Plátky naklepeme, osolíme, načesnekujeme, posypeme paprikou a bazalkou, poklademe plátky slaniny, kolečky cibule a oloupaného jablka. Dáme do vymazaného pekáčku a asi 20 min. zapečeme.

Andrea Sokolovská

Pečená prsíčka v těstíčku

Suroviny: 750 g kuřecích prsou, 100 g bílého jogurtu, 1/2 citronu, lžíce plnotučné hořčice, 3 stroužky česneku, 100 g strouhanky, 100 g parmezánu, 150 g másla, sůl, bílý pepř mletý, oregano, chilli koření, šalvěj, 2 vejce.

Postup: Kuřecí prsa opatrně naklepeme, osolíme a opepříme. Umícháme vejce, chilli koření, šalvěj, oregano, citrónovou šťávu, hořčici, prolisovaný česnek a jogurt a v této směsi necháme marinovat. Strouhanku smícháme se strouhaným parmazánem, obalíme marinovaná prsíčka, naskládáme do máslem vymazaného pekáčku a ve středně vyhřáté troubě zvolna pečeme 50-60 minut.

Kateřina Špačková

Špagety s nivou

Suroviny: balíček špaget, sýr Niva, dušená šunka, cibule, sladká smetana, 2 lžíce olivového oleje.

Postup: Dáme vařit špagety do osolené vody. Mezitím nakrájíme malou cibuli na malé kousky. Stejně nakrájíme šunku i nivu, aby se sýr lépe roztopil. Na pánev nalijeme olivový olej a osmažíme cibuli dozlatova. Potom na pánev přidáme na kostičky nakrájenou šunku a trošku opečeme. Na- konec na pánev přidáme Nivu a za stálého míchání počkáme, až se Niva úplně rozpustí. Omáčka je tedy už hotová. Když jsou špagety uvařené, tak je zamícháme s připravenou omáčkou.

Lenka Pravdová