V provozu je lanovka, vlek Meva i Macháček, podmínky na upravených sjezdovkách jsou ideální.

Nový sníh zasypal i svahy Sport centra Bouřňák na Teplicku. Vedení centra proto od soboty otevře celý areál Slalomák, 3, 4, Údolí, Mikesku, Hrobskou a Turistickou. Ceny jízdného zůstaly stejné jako v sezoně 2014-2015.

Parkování je zajištěno v Mikulově a na příjezdové cestě k Bouřňáku, kde byla vybudována odstavná plocha. „Zatím máme v provozu Slalomák, Údolí a Mikesku. Zahájení večerního lyžování je naplánováno na příští týden. Další informace upřesníme na našich webových stránkách co nejdříve," řekl Petr Ocásek ze Sport centra Bouřňák.

Zimní silnice jsou zrádné

Opatrnost při jízdě do hor doporučují policisté. Řidiči by neměli vyjíždět bez zimního vybavení. „Zimní silnice se podceňovat nedají," připomněla policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

Počasí v pátek a o víkendu bude mrazivé. Přes Českou republiku bude přecházet okluzní fronta a za ní začne proudit studený vzduch od severu. Zpočátku bude většinou zataženo, může se objevit občasné sněžení, na horách může být sněžení trvalé.

V noci na sobotu a ráno se mohou ve vyšších polohách objevit sněhové jazyky. Teploty se přes den budou pohybovat okolo bodu mrazu, v noci zřejmě poklesnou až na 10° C.