Obešel jsem Nový rybník v Chlumci, číslo revíru 06 441 125. Na červené tabuli bylo uvedeno - voda mimopstruhová, kousek dál seděl pohádkový dědeček a předával své zkušenosti vnukovi. Prostě pohoda!   

Pokud si chcete vyčistit hlavu od  koronaviru, doporučuji procházku u vody. Počasí je skvělé, domácí rouška sice trochu překáží v rozhledu, ale při pozorování vodních ptáků na ní po chvilce zapomenete. Kachny se upravovaly, jako by se chystaly na výstavu, labutě nejprve provokovaly, potom ukázaly své hnízdo. Stříbrný potok předváděl svou sílu, dřevěná lávka nabádala k ostražitosti.

Hlavní strana webu nakupztrhu.cz
Farmáři spustili e-shop. Jeho tvorbu urychlil nouzový stav v zemi

Rybáři tvrdili, že neberou, pouze jeden mi slíbil, že do deseti minut bude mít záběr. Po chvilce skutečně vytáhl pěkného kapříka, určitě měl míru, ale on ho pustil zpět do vody. Borec! Jmenoval se Petr, všichni mu prý říkají Zelí.

Pochválil jsem jeho výbavu, poděkoval za krátký výklad a spěchal na oranžovou lávku přes dálnici. Předjelo mne několik cyklistů, na můstku stála slečna s parádní technikou. Fotila západ slunce přes kovové žebrování. Všichni se hlasitě zdravili, na chvilku zapomněli na krizový stav.