„My máme v našich kroužcích a kurzech zhruba třináct set míst, o něco více než vloni. A už teď v červenci nám rodiče hlásí své děti na nejrůznější kroužky. Nejenže jsme dostali více než sto přihlášek, ale většina rodičů už také zaplatila," konstatoval spokojeně ředitel Domu dětí a mládeže Jan Eichler.

DOPRAVA I STEP

K novinkách příštího školního roku bude patřit dopravní kroužek, který zábavnou a nenásilnou formou seznámí děti s dopravními předpisy a základními pravidly pohybu v dopravě. „Velký zájem bude určitě o nový taneční kroužek stepu, ten budeme mít jako jediní ve městě," dodal Jan Eichler.

Seznam a stručná charakteristika kroužků jsou umístěny na webu DDM, je tam i přihláška, kterou stačí vyplnit a odeslat, nebo vložit do schránky u vchodu do budovy.

Řadu aktivit připravuje také Oblastní charita Ústí nad Labem ve svých zařízeních pro rodinu a děti Světluška, Tykadlo a Ovečka.

„Připravujeme akce nejenom pro děti, ale i různé kurzy pro jejich rodiče. Informovat o nich budeme ještě před koncem prázdnin, aby si zájemci mohli vybrat a přihlásit se," sdělila projektová manažerka charity Kateřina Hanousková.

OBLÍBENÉ UMĚNÍ

V Základní umělecké škole Evy Randové měli přijímací zkoušky na příští školní rok už v červnu. Přesto se mohou noví zájemci hlásit.

„Budeme mít zhruba o 130 míst více než v minulém školním roce, ale v podstatě jsme plní. To neznamená, že nové žáky automaticky odmítneme. Snažíme se najít řešení, abychom vyhověli co nejvíce zájemcům. Takže stále ještě organizujeme a připravujeme kurzy tak, aby se našlo vhodné řešení," řekl ředitel školy Marek Korbéliy.

On-line přihláška a seznam kurzů jsou k dispozici na webu školy.