„V Ústeckém kraji máme na dvě stě klientů, jen v Ústí je jich padesát. Ti lidé se v kuchyni často bojí, nedovedou si představit, že by vůbec něco mohli dělat. Na nás je, abychom je motivovali k tomu, že to jde," vysvětlila vedoucí ústeckého Tyfloservisu Nikol Aková.

Kuchyň je kontrastní

„Kuchyň, která zatím stála 230 tisíc korun, je kontrastní, vybavení hmatově označené," dodala Aková. „Kuchyň bude zároveň sloužit lidem jako vzor, jak si ji mohou nechat upravit doma," doplnil ředitel Tyfloservisu Josef Cerha.

Na novou kuchyň přispěly ČSOB Private Banking a Nadační fond Mathilda. „Všem moc děkuji, hlavně že nemusím vařit já," vtipkovala na slavnostním zprovoznění kuchyně hraběnka Mathilda Nostitzová, zakladatelka a patronka Nadačního fondu.