Startuje hlasování pro Sluníčko Deníku, soutěže pro odvážné a šikovné holčičky s talentem, jejíž vítězka bude dětskou tváří Deníků na severu Čech a vyhraje skvělé ceny. Z Ústecka bude o postup do květnového finále bojovat šest slečen.

Dvě finalistky vyberou čtenáři Ústeckého deníku a webu www.ustecky.denik.cz

A jak můžete svoji favoritku poslat do finále?

Podpořit dívky můžete dvěma způsoby. A to prostřednictvím hlasovacího kuponu, který vyjde v tištěném Deníku každou sobotu. Vyplněné hlasovací lístky můžete odevzdat v redakci nebo zaslat do 21. dubna na adresu: Ústecký deník, Velká Hradební 238/10, 40001 Ústí nad Labem.

Hlasování, ze kterého vzejde druhá finalistka, najdete pod tímto článkem. Hlasování bude ukončeno v neděli 23. dubna přesně o půlnoci.

Velké finále se uskuteční v sobotu 13. května v Městském divadle v Novém Boru. Tam se dostanou dvě slečny z každého z deseti okresů ze severních Čech. Celkovou vítězku vybere odborná porota, ve které zasedne moderátorka Kristýna Kloubková nebo Miss ČR Kateřina Průšová. Slavnostním odpolednem bude provázet Mahulena Bočanová.

Vítězka získá titul Sluníčko Deníku, krásnou korunku a velký dort, smlouvu s modelingovou agenturou, víkendový wellness pobyt, poukazy do nákupních center nebo na odpolední menu na oslavu a mnoho dalších krásných cen. Zkrátka nepřijdou ani ostatní finalistky.

1. ALENA MAREŠOVÁ - 12 let, Ústí nad Labem

1. Alena Marešová - 12 let, Ústí nad Labem.Zdroj: archiv rodiny

Jejím největším koníčkem je moderní gymnastika ve které má velké úspěchy. Zvítězila také v soutěži Miss interbrilliant World 2016. Dvakrát vyhrála v soutěži Miss/Mister Interbrilliant World Christmas Star & Angel. Ve stejné soutěži byla také dvakrát druhá.

2. TINA MERGLOVÁ - 7 let, Ústí nad Labem

2. Tina Merglová - 7 let, Ústí nad Labem.Zdroj: archiv rodiny

Tina je milá, usměvavá holka, která má ráda děti a přírodu. Baví ji zpívat, kreslit a má kladný vztah ke zvířatům.

3. BARBORA ŠONDOVÁ - 7 let, Ústí nad Labem

3. Barbora Šondová - 7 let, Ústí nad Labem.Zdroj: archiv rodiny

Baruška je milá, přátelská a hravá. Má ráda sport, zejména jízdu na koni, na bruslích nebo na kole a samozřejmě míčové hry.

4. KRISTÝNA GÁFOVÁ - 9 let, Ústí nad Labem

4. Kristýna Gáfová - 9 let, Ústí nad Labem.Zdroj: archiv rodiny

Týnky záliby jsou tanec (klasický i moderní), zpěv a hudba. Do ZUŠ Evy Randové v Ústí nad Labem chodí na hodiny klavíru a zpěvu. Tanci se věnuje v baletním studiu Regina. Baví ji také tenis a jóga, zajímá se o přírodu a zvířata. Ráda chodí do školy (ZŠ Jurta), která je v přirozeném reálném prostředí a děti zde využívají množství podnětů z farmy a přírody.

5.  ROZÁLIE FRIŠOVÁ - 11 let, Ústí nad Labem

5. Rozálie Frišová - 11 let, Ústí nad Labem.Zdroj: archiv rodiny

Rozárka je žákyní šestého ročníku ZŠ v Ústí nad Labem. Ve škole je úspěšná, pracuje pro školní rozhlas i noviny. Z předmětů ji nejvíce baví jazyky. Mimo školu se věnuje především basketbalu. Veškerý sport je jejím koníčkem - v létě jezdí hlavně na kole, v zimě na lyžích a snowboardu. Už si "přičuchla" i k lezení na umělé stěně. Také pěkně zpívá, má ráda hudbu a filmy.

6. TEREZA VÁCLAVA LUKEŠOVÁ - 8 let, Chlumec

6. Tereza Václava Lukešová - 8 let, Chlumec.Zdroj: archiv rodiny

Terezka je kamarádská, společenská a upřímná… Miluje zvířata a přírodu. Hraje volejbal, zpívá a trochu ovládá také flétnu. Také ráda kreslí a a chodí na keramiku.

HLASOVAT JE MOŽNÉ JEDNOU ZA 24 HODIN!