Jak uvedl její mluvčí Prokop Voleník, od ranních hodin vyjížděli záchranáři jen v okresu Ústí nad Labem ke zhruba 15 zraněným lidem. Kvůli sněhu a námraze uklouzli na chodníku.

"Vyzýváme všechny občany, aby, pokud nemusí, nevycházeli prozatím ze svých domovů, než se chodníky stačí uklidit. Zároveň nabádáme k opatrnosti také řidiče," uvedl Voleník s tím, že upozornění krajských záchranářů platí také pro Děčínsko, Teplicko a Litoměřicko. 

Policie na Teplicku řešila ve středu dopoledne dvě nehody. Před devátou hodinou se u nádraží v Teplicích, v Hrázní ulici, srazila na zasněžené silnici dvě osobní auta. Nehoda byla bez zranění.

Dva osobní vozy se krátce po deváté hodině střetly na křižovatce ulic Masarykova a Gagarinova v Trnovanech. Policie varuje, že v místě je silný provoz. Komunikace byla průjezdná za snížené rychlosti a se zvýšenou opatrností. 

Současný nájemce krematoria Jiří Šauer spustil kremační pec na Střekově
Nebožtíky už zase pálí v Ústí. Podle Madara zuří válka pohřebnických mafií

Horší byla situace v krajském městě, kde došlo k pěti nehodám. Tři auta, z toho dvě osobní a jedna dodávka, se srazila v Petschkově ulici. "Komunikace je zledovatělá. Průjezd je obtížný," varovala Policie ČR na svém dopravním serveru.

Nehoda dvou osobních vozů komplikovala provoz na rušné Pražské ulici, konkrétně na křižovatce se Střeleckou ulicí. "V místě je silný provoz. Komunikace je průjezdná za snížené rychlosti a se zvýšenou opatrností," doplnil policejní web.

Třetí nehoda byla ve Výstupní ulici, kde osobní vozidlo narazilo do svodidel. Krátce před desátou hodinou se srazila dvě osobní auta v Žižkově ulici. O necelou hodinu později pak došlo ke srážce osobního a nákladního auta v Havířské ulici. Všechny nehody se naštěstí obešly bez zranění.

Dopravní podnik města Ústí hlásil ve středu dopoledne zpoždění na všech trolejbusových linkách kromě linky 57. "Postupně se začínají rozjíždět, nejhorší situace byla na Střekově, kam se nemohly dostat sypače. Ze Střekova dolů byly silnice nesjízdné," uvedl dispečink DP Ústí.

Ilustrační fotografie.
PÁTRÁNÍ: Útočník praštil ženu v Ústí na chodníku kovovou tyčí do hlavy