Tento „zapadlý" hotýlek v Tiských stěnách se totiž účastní akce Grand Restaurant Festival. Gastronomickou událost zastřešil známý gurmán Pavel Mauer a potrvá až do konce února.

My pro vás máme možnost zdarma toto jídlo ochutnat a ještě ve čtyřhvězdičkovém hotelu přespat.

V celém Ústeckém kraji jsou do akce zapojeny jen dvě restaurace. „Dostali jsme se k této prestižní akci na základě hodnocení restaurací milovníkem jídla panem Mauerem," uvedl manažer hotelu Ostrov Ondřej Kulič.

Menu v Tisé sestavil šéfkuchař René Tichý výhradně pro tuto příležitost. „Úplně úžasný je desert povidlové taštičky," rozplýval se Kulič.

Objednat si můžete jedno, dvě nebo všechna tři jídla. Jedno stojí 200 korun, všechna tři i se vzorkem vína a piva 600 korun. „Menu si musíte objednat a zarezervovat přes internet na stránkách festivalu," upozornil Kulič.

„Uprostřed krásné přírody vaří podle téměř zapomenutých receptů našich babiček a používají k tomu čerstvé sezonní suroviny od místních farmářů a českých řezníků," píše se o čtyřhvězdičkovém hotelu Ostrov na stránkách grandrestaurantfestival.cz, kde lze menu objednat.

V hotelu Ostrov mají nový jídelní lístek. „Vsadili jsme na špičkové dodavatele surovin. U nás nenarazíte na kuřata napíchaná vodou a solí, která nikdy neviděla slunce. Kvalitní surovina je základ," uvedl Ondřej Kulič. Například pstruhy berou ze sádek U tří louží v Hrobu na Teplicku.

Chcete ochutnat všechna tři jídla zdarma a ještě v hotelu přespat? Máme pro věrné čtenáře soutěž - dva z vás vyhrají tuto gastronomickou večeři i s přespáním zdarma! Co pro to musíte udělat? Nasbírat čtyři soutěžní kupony (5. února je v tištěném Ústeckém deníku 1., 2. vyjde v Deníku v úterý 12. února, třetí v sobotu 16. února a čtvrtý v úterý 19. února). Tyto kupony doručit nejpozději do pátku 22. února na recepci Ústeckého deníku (Klíšská 1702/25, Ústí nad Labem 400 01) a mít štěstí při losu. Dva vítěze oznámíme v Deníku v pondělí 25. února.