Minimálně ve dvou okresech, spíše však v celém Ústeckém kraji bude požadovat STAN přepočítání hlasovacích lístků. Podle vyjádření krajského tajemníka STAN totiž chybí především na Ústecku a Děčínsku preferenční hlasy některým kandidátům.

"Hlasy chybí především Josefu Zoserovi, Martinu Hausenblasovi a Filipu Ušákovi. Předpokládáme, že nesrovnalosti jsou v celém kraji. Proto budeme požadovat přepočítání hlasů," řekl Deníku krajský tajemník STAN Radek Lekner.

Aleš Pařízek z 18. volebního okrsku v Litoměřicích vysypává obálky s volební urny.
ON-LINE: Je sečteno. Volby v Ústeckém kraji drtivě ovládlo ANO před SPD

O tom, zda budou chtít Starostové přepočítat hlasy pouze na Děčínsku a Ústecku nebo v celém Ústeckém kraji, rozhodne v pondělí 23. října celostátní výbor STAN, který situaci v Ústeckém kraji bude řešit.

Všichni tři kandidáti, kteří měli přijít o preferenční hlasy, byli vytištěni na druhé straně hlasovacího lístku. Komisaři tak pravděpodobně při sčítání lístky neotočili a preferečnční hlasy nezapočetli. "V Markvarticích se musela znovu sejít okrsková komise, protože špatně spočítala preferenční hlasy. Přišel jsem na to ve výsledcích, kde u kandidátů, kterým jsem já preferenční hlas dal, byla nula," řekl Deníku Jakub Nerad z Markvartic.

Podobné zkušenosti mají ale voliči i z jiných míst Děčínska. Například v Děčíně se s podobnou chybou volební komise setkalo hned několik voličů.
Problémy ale mohou být v Ústeckém kraji u více stran. STAN totiž nebyl jediný, kdo měl kandidáty na obou stranách volebního lístku.

Začátek voleb v Děčíně. V prvních minutách po otevření místností bylo plno
U uren je první den plno, volby nečekaně táhnou