Počet kandidátů tak do úterní uzávěrky dosáhl deseti a nikdo další už se hlásit nemůže.

„V Senátu bych rozhodně chtěl pracovat a nezahřívat lavici. 8. srpna představím svoji motivaci, proč jsem přijal nominaci UFO a kandiduji a představím také programové cíle," řekl o své kandidatuře Jiří Madar.

JEDINÝ NEZÁVISLÝ

Také starosta Malečova Petr Kůstka oznámil svou kandidaturu až nyní. „Jsem jediným nezávislým kandidátem. Dostanu-li se do Senátu, chtěl bych se zasadit o změnu rozpočtového určení daní ve prospěch menších obcí a také o to, aby sociální dávky byly vázány na veřejné práce," uvedl Petr Kůstka.

Volební kampaň povede z historického hasičského vozu, s kterým bude objíždět okres, a to nejen na mítinky.

Kandidaturu do Senátu Parlamentu České republiky již dříve oznámili současný senátor Jaroslav Doubrava (Severočeši.cz). Dále ředitel střední školy Vítězslav Štefl (ČSSD), bývalý starosta obvodu Město Jan Tvrdík (ODS), podnikatel Martin Hausenblas (Ústečan do Senátu) profesor UJEP František Holešovský (ANO) a vedoucí oddělení na odboru dopravy krajského úřadu Stanislav Körner (KSČM). Jediným pražským kandidátem je předseda DSSS Tomáš Vandas a jedinou ženou zastupitelka Ilona Tajchnerová (TOP 09).