Ostruhy si Jaroslav Šimanovský v politice vysloužil coby člen majetkové komise zdejší radnice. V současné době upozorňuje právě na potřebu změny úředního plánu, aby nová parkoviště vyrostla. V tomto směru se mu povedlo dovést do konce odkup strategického pozemku, kde ihned po změně bude moci začít s přípravou stavby automobilových stání.

Co vás přivedlo do komunální politiky?

O dění v našem městě jsem měl vždy zájem. Jako předseda společenství vlastníků bytových jednotek jsem stále musel komunikovat s úřady. Pochopil jsem, že spousta dobrých věcí pro lidi se dá prosadit jen pokud budete aktivní a na těchto úřadech působit. V období, kdy probíhala volební kampaň do Europarlamentu, účastnil jsem se jako občan těchto setkání.

Co se dělo dál?

Poté jsem se přihlásil jako sympatizant k hnutí ANO 2011, kde jsem aktivně spolupracoval na všech volebních kampaních (europarlament, komunál, kraj, prezident. sněmovna) a tak jsem se dostával do politického dění. Účastnil jsem se téměř všech jednání zastupitelů na magistrátu, městském obvodu a jinde, pomalu jsem politiku nasával. V loňském roce přišla kandidatura lídra na Severní Terase, kde jsme vyhráli a od listopadu roku 2018 působím ve funkci starosty.

Ilustrační foto.
Na Ústecku se vážně zranil horolezec, spadl ze skály u Tisé

Jak byste po čtvrt roce zhodnotil své působení ve funkci?

Čtvrt roku je opravdu krátká doba na nějaké výsledky a hodnocení. V podstatě se seznamuji s úřadem, jeho chodem a lidmi. Rád bych poděkoval všem úředníkům za milé přijetí, vstřícnost a opravdu skvělou práci, kterou zde odvádějí. Nicméně i za tuto krátkou dobu jsem se zúčastnil spousty akcí a mnoha setkání s lidmi. Snažím se s každým občanem komunikovat a pomáhat řešit problémy, které je tíží.

Co se vám povedlo?

Povedlo se několik výborných věcí. Máme schválený rozpočet pro rok 2019, vyrovnaný. Podařilo se nám odkoupit strategický pozemek na Doběticích, kde by mohlo být v budoucnu postaveno parkování a propojovací silnice mezi ulicí Brandtovou a ulicí Poláčkovou. Zastupitelstvo dál schválilo zapojení dotace od magistrátu na opravu chodníků, schodišť, kontejnerových stání a z vlastních zdrojů pak zapojíme prostředky na výstavbu nového hřiště na Doběticích.

Chcete si přečíst víc? Celý rozhovor najdete v Týdeníku Ústecko, který si ještě stále můžete koupit na stáncích. Další čerstvé číslo s novými tématy vyjde zase v úterý.

Krása pomáhala dětem z Ústí, Mostu i Chomutova.
FOTO: Krása pomáhala dětem z Ústí. Přehlídka vydělala 305 000 korun