Originálně začali svou kampaň Starostové a Nezávislí na Mírovém náměstí. Ve středu odpoledne rozdávali kolemjdoucím melouny.

BUDEME ROZDĚLOVAT SPRAVEDLIVĚ

„Chceme občanům ukázat, že my starostové budeme na kraji rozdělovat melouny miliony spravedlivě," vysvětlila starostka Trmic Jana Oubrechtová. Melounů přivezli na náměstí tři plné velké krabice. Během dvaceti minut byly pryč. O něco déle vydržely sáčky se semínky květin a lízátka.

O centrum města mají politické subjekty největší zájem. Potvrdila to Jitka Parýzková z obvodního úřadu Město, která přijímá ohlášení veřejných shromáždění. „Úřad zatím eviduje 22 oznámených shromáždění. Oznámení byla podána vždy v souladu se zákonem o právu shromažďovacím. Nebyli jsme nuceni řešit žádný souběh několika oznámení," informovala Jitka Parýzková.

Jak dodala, nejvíce shromáždění se bude konat na Mírovém a Lidickém náměstí. „Ale organizátoři si vybrali i Kostelní náměstí nebo Městské sady," uvedla.

ANO VYRAZÍ I NA TERASU

Nejvíce akcí chystá hnutí ANO, které první mítink plánuje na Mírovém náměstí na 13. září. „Začneme ve 14.00. Nebudeme jen v centru města. 24. září uspořádáme akci v parku na Severní Terase. Pak máme 27. září a pátého a šestého října další akce na Mírovém náměstí," sdělil krajský manažer ANO Jakub Komárek.

Komunisté uspořádají mítink na Lidickém náměstí 30. září. „Zúčastní se předseda strany Vojtěch Filip," sdělil okresní předseda KSČM Pavel Vodseďálek.

Sociální demokraté se s občany chtějí sejít 14. září v 15.40 na Severní Terase při Retro tour. Objíždějí kraj ve starém autobusu RTO. Příští jeho zastávka v Ústí bude 28. září v 11.00 na Mírovém náměstí. „Další mítink bude těsně před volbami, ještě upřesníme, zda na Mírovém nebo Lidickém náměstí," uvedl předseda OVV ČSSD Václav Křeček.

„ODS uspořádá mítink 6. října na Lidickém náměstí," sdělila oblastní manažerka Renata Svatošová.