„Trendem jsou nové tváře, i když někteří z nich jsou už zkušení komunální politici," řekl předseda regionální ODS Petr Fiala s tím, že kandidátku ještě musí schválit výkonná rada ODS.

V předchozích sněmovních volbách v roce 2010 krajskou kandidátku ODS vedl Petr Gandalovič, Ivana Řápková, Jiří Šulc a Jan Kubata. Na nové kandidátce nikdo z nich není.

Gandalovič je velvyslancem v USA, ostatní tři se možnosti kandidovat vzdali. Řápková se kandidatury zřekla v pondělí s tím, že necítí soudržnost v regionálním sdružení strany. Na neokoukané tváře komunální politiky vsadila i TOP 09 a STAN. Lídrem její kandidátky je lounský radní Michal Kučera. Na druhém místě je teplický radní Petr Měsíc a na třetím starosta Malých Žernosek Petr Liška.

Sociální demokraté vsadili na Jaroslava Foldynu; na pátém místě je ministryně spravedlnosti vlády Jiřího Rusnoka Marie Benešová. Na kandidátce ČSSD figurují i jména exposlanců Jaroslava Krákory na druhém místě a Josefa Tancoše, který je osmý.

Komunisty v Ústeckém kraji povede do voleb exposlankyně Gabriela Hubáčková, na šestém místě je bývalý poslanec Josef Šenfeld.

Strana LEV 21 v Ústeckém kraji kandidátku ještě nesestavila. Krajský lídr z voleb 2010 Jiří Paroubek povede kandidátku v Praze. Podle mluvčího LEV 21 Tomáše Sazimy by mohl v čele kandidátky být exposlanec Petr Benda.

Lídra oznámili zatím neparlamentní Severočeši.cz. Tím má být ředitel mostecké městské policie Bronislav Schwarz. Na dalších místech strana nominuje mosteckého primátora Vlastimila Vozku či krajského zastupitele Sášu Štemberu. Severočeši.cz jednají o spojenectví s hnutím ANO Andreje Babiše.

Hnutí Změna, které chce na severu Čech navázat na úspěch PRO! kraj v loňských krajských volbách, povede do voleb krajská zastupitelka Šárka Zimová Dostálová. Na kandidátce má být i divadelník Jaroslav Achab Haidler.

Věci veřejné a strana Lidem, které měly své zastoupení v nedávno rozpuštěné sněmovně, samostatně do voleb nepůjdou. Véčkaři oznámili, že podpoří hnutí Úsvit přímé demokracie. Tomio Okamura podporu vítá, ale kandidátky bude mít samostatné.