„Je to už čtvrtý ročník. Na trase z Důlců přes Mariánskou skálu až k zoo je patnáct soutěžních stanovišť, které střeží pohádkové bytosti. S čertem se děti budou přetahovat, bludička prověří orientaci, upír šikovnost, víla znalost barev, mnich nabídne střelnici, černokněžník požaduje pochytat myši, zelený drak vyhledat ztracené míčky. Rodinné centrum Slunečník o.s. a PS Dravci nabízejí pohyb na zdravém vzduchu a úsměv jako prémii," říká Irena Beránková.

Sympatický mladík Martin Pecha se na celé sobotní odpoledne vžil do role houževnatého čerta. „Nevím, kolik tu bylo dětí celkem, ale některé si své vybojované sladkosti skutečně zasloužily. Při přetahování se kluci snažili, až kalhoty praskaly," prohlásil pekelník.

Okatá víla Nela si trochu postěžovala. Některé děti si prý pletly barvy, ale většinou to dopadlo dobře a pytel s dárky byl za dvě hodiny prázdný. Černý pavouk naháněl hrůzu a přitom sliboval. „Když jste mne už probudili, tak si dejte dobrý pozor na mou pavučinu. Kdo se jí jen lehce dotkne, toho sním k večeři." Když to celé skončilo, pavouk byl hladový ještě víc. Nikdo totiž v jeho sítích nezůstal.

Maskovaná Ježibaba nabízela kouzelné koště a slibovala odvoz na lopatě. Všechny děti však tuhle pohádku dobře znaly. Perníček jí oloupaly a ještě stihly prokličkovat bezpečně k maminkám.

Na louce kolem vousatého loupežníka bylo plno. Zvědavci přišli i z druhé strany ze sídliště a pejsků tam bylo také dost. Někteří štěkali na hustý zástup soutěžících, jiní čekali na papírového draka v oblacích.

„Byla to moc hezká procházka se zajímavým programem. Škoda jen, že se trochu změnila trasa. V Bertině údolí jsem už dlouho nebyla. Kluk vyzkoušel všechny disciplíny, nic nevzdal a to mě překvapuje. Dárečků má plný batůžek a ještě se vytahuje, že posbíral nejvíc myší," prohlásila mladá maminka z Klíše a zadívala se na barevného draka, který zrovna kroužil nad skupinkou výletníků. To byl dobrý nápad!