Žena zmizela z nemocnice a proto po ní začali pátrat strážníci městské policie. Operační středisko vyslalo střekovské strážníky do okolí potoka v úseku ulic Kojetická – Novočeská. Podle pracovníků Masarykovy nemocnice se zde měla pohybovat žena, která v nedělních ranních hodinách utekla z chirurgického lůžkového oddělení Masarykovy nemocnice.

„Hlídka šla podél potoka směrem na Novou ves a přibližně v polovině cesty si všimla zakrváceného obvazového materiálu - urologických močových katetrů, cévky a částečně zaplněného urologického sáčku. Strážníci se proto vydali dále lesem a po dvaceti minutách nalezli ležící ženu, která sténala a volala o pomoc. Byla vysílená a nebyla schopna jakéhokoli pohybu," uvedl Jan Novotný z ústecké městské policie.

Podle Novotného strážníci nalezli Moniku Z. z Trmic. Žena strážníkům řekla, že již nemohla v nemocnici vydržet, protože jí vnitřní hlas našeptával, že se zde má setkat s herečkou Jiřinou B.

„Žena se v nemocnici léčí s rozsáhlými popáleninami. Hlídka nemocnou ženu odnesla přes potok a počkala u ní do příjezdu rychlé záchranné služby. Sanitka odvezla ženu zpět do Masarykovy nemocnice k hospitalizaci," dodal Novotný. 

Pátrání po pacientce skončilo dobře.