Strážníci před půl pátou hodinou odpoledne viděli ve Výstupní ulici na Severní Terase staršího muže, který potřeboval pomoci. „Pohyboval se po chodníku, náhle zavrávoral a upadl do vozovky. Hlídka u muže zastavila, pomohla mu vstát a usadila ho na lavičku u zastávky MHD,“ popsal situaci Jan Novotný, zástupce ředitele ústecké městské policie.

Při pádu se muž zranil na hlavě, byl však při vědomí. Strážníci přivolali zdravotní záchrannou službu, která zraněného převezla k vyšetření do Masarykovy nemocnice.

Na víkendovou akci u jezera Milada přišlo víc lidí, než povolují protiepidemická opatření. Zasahovala policie a pořadatel akci nakonec zrušil.
První akce na Miladě: Střelba z plynové pistole, zásah policie, záchranka

Ve stejný den strážníci řešili problém také v Jizerské ulici. Tentokrát však šlo o porušení zákazu konzumace alkoholu na veřejnosti.

„Při kontrole ulice Jizerská si hlídka všimla dvou neznámých osob, sedících na lavičce a popíjejících alkoholický nápoj. Strážníci k nim přistoupili a vyzvali je k prokázání totožnosti. Zároveň je upozornili na jejich protiprávní jednání, kterého se dopouštěli tím, že konzumovali alkoholický nápoj na veřejně přístupném místě, kde je to obecně závaznou vyhláškou zakázáno,“ uvedl Jan Novotný.

Oba Ústečané středního věku svou chybu uznali a uloženou pokutu na místě zaplatili.