„Přijelo 22 středních škol nejenom z Ústecka, ale i z dalších okresů kraje i mimo něj. Žáci devátých tříd tu dostali informace o maturitních i učňovských oborech," sdělil zástupce ředitele školy Vladimír Kazda.

Svůj stánek měla na veletrhu Střední škola obchodu, řemesel a služeb, která působí v Krásném Březně a Trmicích. Vystavila také umělecky ztvárněný stromek z čokolády a marcipánu, s kterým jejich žákyně vyhrála celostátní soutěž cukrářů.

ZÁJEM O ÚŘAD PRÁCE

„Je to ukázka, co vše se u nás lze naučit, ale máme i další obory a aktivity, o které je zájem. Doufám, že se k nám v dalším přijímacím řízení přihlásí opět více než dvě stě žáků," uvedl ředitel školy Pavel Caitaml.

Hojně navštěvovaný byl i stánek úřadu práce. „Žáci se informují například o tom, jaké byly výsledky přijímacích řízení na některé školy, zda byl někde přetlak. My jim můžeme nabídnout testování metodou COMDI 8.0. Výsledky prokáží možnou profesní orientaci, potvrdí, jaké mají schopnosti, vědomosti, vlastnosti, typ osobnosti a odborné předpoklady," vysvětlila Šárka Leskauerová z ústeckého úřadu práce.