„Projekt vznikl pro výstavu Univerzita Předlice, proto je stanice určená právě do této části města," popsal okolnosti vzniku návrhu student oboru design interiéru.

Právě specifika ústecké lokality ho přivedla nejen k myšlence stanice pro strážníky, ale i k použitým materiálům. „Když jsem do Předlic poprvé vyrazil, přemýšlel jsem, co bych pro ně mohl vytvořit. Protože se tam člověk necítí zrovna bezpečně, přišel jsem na nápad stanice městské policie, aby se zkrátila doba dojezdnosti v případě ohrožení," řekl Nachlinger s tím, že staré, vyřazené transportní kontejnery se mu zdály pro projekt ideální. „Dají se pořídit pod cenu dvaceti tisíc za jeden, možná město i nějaké má," vysvětlil.

„V policejní služebně současně vidím způsob, jak se může magistrát podílet na zlepšení situace v této odloučené lokalitě. Vždyť právě vedení města dopustilo, aby se Předlice dostaly do extrémního stavu, v jakém se momentálně nacházejí," dodal Nachlinger.

Stanici tvoří celkem tři kontejnery, z nichž každý plní speciální funkci.

„První slouží jako kancelář a služebna, ve druhé se nachází technické zázemí spolu s kuchyňkou a monitory přenášejícími obraz z pouličních kamer. Třetí místnost pak lze využít jako šatnu a úschovnu na kola," popsal mladý designér, původem ze Šumavy.

Vzájemně oddělené buňky spojuje recepce umístěná ve středu stavby. Celý objekt je téměř soběstačný, protože využívá solární energii, a navíc je transportovatelný, takže se dá lehce přesouvat z místa na místo.

„Výhodou také je, že se dá stanice doplnit dalšími třemi kontejnery nebo ty stávající prodloužit. Existují totiž v délce šesti i dvanácti metrů," popsal další jedinečnost návrhu jeho autor.

Zda návrh magistrátu poskytne, zatím nezvažoval.

„Nevím, zda je z jejich strany o podobné věci zájem," uvedl Miroslav Nachlinger.