Jednoznačným vítězem se ziskem 16,07 procenta hlasů byla na severu Čech Česká pirátská strana. Ta v celorepublikovém hodnocení získala až druhé místo se ziskem 17,73 procenta. Tedy vyšším.

Piráti byli populární i mezi studenty ústecké obchodní akademie, kteří se minulý týden hlasování zúčastnili. „Ztělesňuje pro mne to, jak bych si představoval budoucnost České republiky," řekl tehdy Deníku student Ladislav Raichl.

V celorepublikovém hlasování, kterého se celkem zúčastnilo 434 škol, získala TOP 09 17,8 procenta hlasů studentů starších 15 let. V Ústeckém kraji ale tato strana byla až třetí se ziskem 13,54 procenta hlasů.

Druhé místo u studentů získalo ANO 2011 Andreje Babiše, kterému dalo v kraji důvěru 14,04 procenta hlasů. To je o 0,6 procentního bodu více než je celostátní průměr.

Rozdílné výsledky oproti celorepublikovému průměru v kraji způsobuje především vysoká podpora Dělnické strany sociální spravedlnosti. Tu by ve sněmovně chtělo vidět 11,28 procenta mladých lidí a strana by tu skončila čtvrtá. Větší podporu má pouze na Karlovarsku.