Studenti z celého světa, kteří prostřednictvím programu Erasmus studují v Německu, se každý rok scházejí v jednom z vybraných měst, vloni je hostil Hannover, letos Drážďany.

„Naše akce se oficiálně jmenuje ESNters the City Dresden a koná se v Drážďanech už podruhé, poprvé tu byla v roce 2011. Zúčastní se studenti všech 29 sekcí programu Erasmus v Německu a vzhledem k blízké hranici jsme pozvali také studenty z Čech a z Polska," informovala Stefanie Nitsche, jedna z hlavních organizátorek akce.

Setkání organizují studenti Technické univerzity a Vysoké školy techniky a ekonomie.

Vlajkový průvod a večeře po sasku

Součástí programu pro několik set mladých lidí je mimo jiné mezinárodní vlajkový průvod po centru města, tříhodinové City Rallye městem, společná večeře v saském stylu, party v klubu Mensa, další party bude v klubu Puškin. Bydlet se bude v jednom z drážďanských hotelů, účastníci dostanou uvítací balíček a také tričko s logem City Dresden.

Pozváni byli i studenti z programu Erasmus na Univerzitě J. E. Purkyně v Ústí nad Labem. „Aktivity, které Erasmus nabízí, jsou obrovské, patří k nim řada akcí, výletů i výjezdů do zahraničí," potvrdil prorektor UJEP pro vnější vztahy Zdeněk Radvanovský.