Podle Davida Daduče by tak rušivý prvek, jako je obrazovka, neměl  vůbec být. Upozornil na to, že podle platných norem ani podobná reklama u kruhového objezdu být nesmí. „Je to pro řidiče v těchto místech nebezpečné," tvrdí.

Problém ale je, že rondel není kruhovým objezdem, ale pouze křižovatkou ve tvaru kruhu. Proto od stavebního úřadu dostal i všechna povolení. „Obrazovka byla řádně povolena a má i dopravně-psychologický posudek," uvedl mluvčí magistrátu Karel Rouč. S umístěním ale nesouhlasí policisté. I ti se obávají nehod.

Za pravdu tomuto názoru dává i Jan Pechout z ústeckého BESIPu. I když i on dodává, že podle všech poznatků obrazovka nic neporušuje, protože je mimo ochranné pásmo, kde reklamy nesmí být.

Pechout ale tvrdí, že bez ohledu na předpisy taková obrazovka je velmi nebezpečná. „Je prokázané, že pohybující se obrazy velkou měrou odvádějí pozornost řidiče a  zabraňují soustředění se na dění na vozovce. Kdyby ta reklama byla statická, tak se nic neděje, ale tady se pohybuje a váš zrak pokaždé přitáhne," vysvětlil. Dodal, že problémem je i skutečnost, že obrazovka je na dobře viditelném místě a řidiči ji mohou spatřit již někde od Zimního stadionu. „Přitom je zde velmi hustý provoz a několik přechodů pro chodce," uvedl.