"Víkend byl průměrný. Bylo to dáno počasím," uvedl Jiří Holinger za středisko Zadní Telnice. Denně podle něj ve středisku lyžovalo 700 až 800 lidí.

Několik set lidí lyžovalo i na Bouřňáku. "Byl to standardní víkend," uvedl za areál Petr Benda. Díky oblevě mají podle něj dostatek vody na další zasněžování. "Jsme v kompletním provozu, ale až se ochladí, chceme podmínky k lyžování ještě vylepšit," dodal.

Některé návštěvníky ale rozladilo uzavření sjezdovky Slalomák v pátek, kdy proběhly pololetní prázdniny. "Parkoviště bylo v Mikulově uzavřené celé. Rozum mi to nebere," ulevila si Lenka Štiková z Košťan. 

BĚŽKAŘI SE MĚLI JAKO V RÁJI

Spokojený byl s víkendovou návštěvností Josef Dlouhý z krušnohorského střediska Klíny na Mostecku. "Byla vysoká jako předchozích pět šest víkendů," uvedl. Odhaduje, že v areálu lyžovalo asi 1000 lidí.

"Stejné množství mohlo být běžkařů. Upravili jsme pro ně i tratě, které se standardně nedělají. K dispozici tak měli u nás rekordních 75 kilometrů," dodal. Pro zimní střediska nyní začíná hlavní část sezony, která je spojená s jarními prázdninami školáků.