„Prostředky ve výši půl milionu korun na realizaci máme připravené, projekt prochází schvalovacím procesem," informovala Romana Macová z kanceláře primátorky.

SNÍŽENÍ RYCHLOSTI NEPOMOHLO

Do doby, než budou úpravy hotové, byla v místě přechodu pro chodce snížena rychlost ze 70 na 50 kilometrů v hodině. Ani to nezabránilo nedávné tragické nehodě chodce na přechodu.

„Paní primátorka jednala s vedoucím ústecké policie Vladimírem Danylukem o dalších opatřeních ke zvýšení bezpečnosti na tomto úseku," doplnila Romana Macová.

„Na základě koordinační schůzky byla nejenom snížená povolená rychlost, ale přechod byl výrazně označen vodorovným i svislým dopravním značením. Je zde i zákaz předjíždění. Dopravní policisté i strážníci městské policie se zaměřují na častější měření rychlosti. Záleží však hlavně na řidičích, jak budou dodržovat povolenou rychlost a jak ohleduplně budou jezdit," řekla policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

BEZBARIÉROVÝ NASVÍCENÝ PŘECHOD S OSTRŮVKEM

Kompletní úpravy přechodu by měly být hotovy během prvního čtvrtletí příštího roku. Budou mimo jiné spočívat v bezbariérovém řešení přechodu, umístění středového ostrůvku a nasvícení přechodu.

V Tovární ulici se v posledních třech letech stalo devět dopravních nehod. Pět skončilo s lehkým a jedna s těžkým zraněním. Při poslední nehodě chodec zraněním, která na přechodu utrpěl, podlehl.