Naše škola je již třetím rokem aktivně zapojena do projektu Českého olympijského výboru „SAZKA Olympijský víceboj".

Informace v předstihu

Za aktivitu při sportování nás v loňském školním roce navštívila na podzim Olympijská hlídka (Tomáš Verner) a na jaře Trénink s olympionikem (Jiří Prskavec). Také v letošním školním roce pilně sportujeme a za odměnu jsme vyhráli Den s olympionikem.

Sice žádný olympionik ambasador projektu nedorazil, ale „náhrada" byla více než zajímavá Petr Pilát, náš přední jezdec freestyle motokrosu, mistr Evropy a několikanásobný mistr České republiky.

Přípravy probíhaly již celý týden dopředu, některé třídy si Petra „vygooglily", aby o něm věděly základní informace již v předstihu a mohly se více těšit. Den s olympionikem se uskutečnil v pondělí 8. 2. 2016 v naší tělocvičně.

Od 9 hodin proběhla beseda, které se zúčastnily téměř všechny třídy. V tělocvičně bylo živo, neboť tam bylo 24 tříd, kolem 500 dětí v doprovodu svých vyučujících.

Všetečné dotazy

Petr se představil, pověděl o sobě pár základních informací i zajímavostí a pustil nám několik svých videí. Při besedě nám odpověděl na všechny naše otázky, které byly občas dosti všetečné. Na závěr nás pozval na svůj letní motokrosový kemp a všem zájemcům podepsal kartičky s fotografií.

Pak následovaly 4 hodiny sportování, při kterých se všechny děti vystřídaly na připravených stanovištích. Většina stihla sportovat ve třech disciplínách, některé třídy i ve všech čtyřech. Sportovali jsme v disciplínách Odznaku všestrannosti olympijských vítězů, a to v trojskoku, sed-leh na 2 minuty, kliky na 2 minuty a skákání přes švihadlo na 2 minuty.

Ne všem se všechno podařilo, ale soutěživý duch hnal všechny k co nejlepším výkonům. Žáci 9. tříd se zapojili do rozhodování u jednotlivých disciplín pro děti 1. stupně, naopak žáci ze 2. stupně se zapojili nejen sportováním, ale i vzájemným rozhodováním.

Den s olympionikem jsme si užili a nám tělocvikářům alespoň trochu usnadnil práci s měřením a zapisováním výsledků.

Dana Finková

Žáky navštívil Petr Pilát, přední český jezdec freestyle motokrosu.