Součástí Dne otevřených dveří je i minifestival v rozhlasové zahradě, kde vystoupí Black Horse, Petr Lüftner či Marcel Zmožek.

„Na Den otevřených dveří ČRo Sever se těším. Poprvé jsem tuto akci zažil už ve třinácti, odnesl jsem si nahrávku na kazetě, kdy jsem si prvně zkusil mluvit do mikrofonu. Poprvé tu vystoupím jako nový člen týmu ČRo Sever. Třeba se od posluchačů dočkám i kritiky, která mi pomůže se zlepšit. Práce moderátora a tvůrce mého nového pořadu Hudební hledání mě strašně baví,“ prozradil Lüftner.

Děti se mohou těšit na skákací hrad, projížďky na ponících, soutěže o ceny nebo ukázku výcviku dravých ptáků. Milovníci historie se připojí k průvodcům, kteří jim po skupinách ukážou památkově chráněnou budovou vídeňského architekta Hanse Miksche, oblíbeného stavitele ústeckých boháčů.

Krkolomný sjezd přes překážky, které nabízí areál Letního kina, je jednou z hlavních atrakcí pátého ročníku Festivalu HTC UL-LET.
Machři na kolech opět poblázní Ústí

„Mramor, kazetové stropy, honosné schodiště, vitrážové okno v secesním stylu, umělá jeskyně v jižní části zahrady a především úchvatná architektura samotné vily k nám celoročně lákají stovky návštěvníků z celé České republiky i zahraničí“, říká ředitel ČRo Sever Milan Knotek.

Návštěvníci také nahlédnou do vysílacích pracovišť a budou moci přímo v živém vysílání písniček na přání Miroslava Tartárka poslat svým blízkým oblíbenou skladbu.

Vstup je zdarma. „Pokud vyjde počasí, očekáváme nejméně tisíc návštěvníků. Akce končí v pět odpoledne. Sledujeme, že nás každoročně navštěvuje stále více rodin s dětmi. Moc bych si přál, aby i letos rodiče své ratolesti do zahrady vzali. Už třeba jen proto, že nás navštíví i skutečný Maxipes Fík, se kterým se můžou návštěvníci vyfotit,“ uzavírá Knotek.

Parní lokomotiva 475.179 „Šlechtična“ bude jednou z lokomotiv, které se objeví v čele zvláštních parních vlaků vparavených u příležitosti výročí 160 let od zahájení provozu na Ústecko-teplické dráze.
Milovníci páry si přijdou v sobotu na své. V rámci výročí budou i souběžné jízdy