Besedy byly vhodným doplněním environmentální výchovy žáků.

Program společnosti EKO-KOM je připravený ve spolupráci s ministerstvem životního prostředí, ministerstvem průmyslu a obchodu a Pedagogickou fakultou UK.

Jedná se co do počtu oslovených dětí o největší ekologický program pro školní děti u nás, který seznámil s tříděním a recyklací odpadu za dobu existence již celou jednu generaci (přes 2 miliony aktivně oslovených dětí). Cílem programu je podpora vědomí odpovědnosti za životní prostředí a propagace tříděného sběru odpadů.

V průběhu besedy lektoři žákům vysvětlili správné třídění a následné využití separovaného odpadu. K tomu napomáhala výstavka Tondy Obala kufřík plný recyklátů a materiálů i názorné dvouminutové filmy o recyklaci či likvidaci odpadu. Součástí byla také hra, při které si žáci prakticky vyzkoušeli jak správně třídit.

Lektoři ve škole zanechali také další vzdělávací a propagační materiály pro další práci s dětmi v hodinách (pracovní listy, plakáty na nástěnky, knížku s DVD, papírové hry do školní družiny a recyklační kufřík).

Jan Darsa