Budoucího českého prezidenta v Ústeckém kraji nakonec zvolilo 204 872 zdejších obyvatel, zatímco jeho sok dostal o téměř 80 tisíc hlasů méně. Volit přišlo 50,26 procenta registrovaných voličů, což je o více než dvě procenta méně než před dvěma týdny v prvním kole prezidentských voleb.

Oproti jiným regionům České republiky zde lidé o volby zájem nemají. Jde totiž o druhou nejnižší účast v Česku.

Na prezidentských volbách se ukázalo, že Miloše Zemana podporují místa s výrazným zaměřením doleva, se sociálními problémy.

Schwarzenbergovi evidentně uškodilo, že je členem vlády, za jejíhož vládnutí se lidem žije hůře než v minulosti. Zemanovými baštami se staly okresy Chomutov a Louny, kde se jeho podpora pohybuje kolem 65 procent. Jen o něco menší má na Mostecku.

Schwarzenberg měl k vítězství nejblíže na Ústecku, ale i tam získal jen 42,01 procenta hlasů.

V některých obcích na severu Čech volili lidé téměř jen budoucího prezidenta Zemana. V Janské na Děčínsku získal neuvěřitelných 91,45 procenta.V malé obci Pětipsy na Chomutovsku dostal 80 z 88 platných hlasů.

Schwarzenberg měl výraznou podporu jen v několika málo obcích, hlavně v Krušných horách. V Loučné pod Klínovcem na Chomutovsku oproti prvnímu kolu tu šlo volit asi dvakrát tolik lidí, což bylo dáno hlavně tím, že tu je skiareál Klínovec, takže v obci byli volit lidé, kteří byli lyžovat. Kníže tu získal 74 procenta hlasů. V Moldavě na Teplicku pak získal 72,50 procenta.

Obec Vysoká Pec na Chomutovsku byla v 1. kole ojedinělá v ČR stejným výsledkem hlasování: 133:133 hlasům, nyní už se rovnost hlasů nepotvrdila. Zeman 283, Schwarzenberg 224 hlasů.

Radost z vítězství Miloše Zemana ale nemají v Ústeckém kraji jen jeho příznivci. Muž ze severu Čech na jeho vítězství vsadil více než jeden milion korun. Protože kurz na jeho vítězství se pohyboval kolem 1:1,45, jeho výhra bude nejspíše kolem půl milionu korun.