Se záměrem uspořádat vlastní městský ples si pohrává vedení ústeckého magistrátu.

Letos ples nestihli kvůli Vánocům

„Kontaktovala jsem předsedu kulturní komise s přáním, aby s myšlenkou uspořádat vlastní městský ples začal pracovat. Například i Lovosice mají svůj vlastní ples," podotkla primátorka Ústí Věra Nechybová. Letos to ovšem v Ústí už nestihnou.

„Chtěli jsme ho uspořádat už pro tuto sezónu, kvůli tomu, že se však připravovaly Ústecké Vánoce, tak časově se to nestihlo. Myslím si však, že na tu příští to zvládneme, protože shoda udělat pěkný městský ples tady určitě je," řekl náměstek primátorky Pavel Dufek.

S odhady, kolik by takový městský ples mohl stát, si pohrávají už i zástupci jednotlivých agentur. „Půl milionu až milion, ale samozřejmě může stát i více. Záleží na tom, jakou má mít úroveň," sdělil Zdeněk Kymlička z agentury FOR, která pořádá Ples všech Ústečanů.

S podobným rozpětím souhlasí i předseda kulturní komise Jaroslav Pém z agentury JP producion.

Ples za pár set tisíc není pro Ústí

„Jde rovněž o to, jací umělci by na něm měli vystupovat. Dá se udělat ples i za dvě stě tisíc, ale to je spíše pro nějakou obec. Městský ples má být reprezentativní a od toho se následně odvíjí i cena. Pro Ústí odhaduji optimálně tak 600 tisíc až milion korun," uvedl Pém.

Z fondu primátorky nedávno schválili radní desetitisícové dotace na známé a oblíbené plesy, které Ústečané každoročně navštěvují.

„Rada města schválila dotaci z Kanceláře primátorky 19. ročníku Plesu všech Ústečanů ve výši 40 tisíc korun a 7. ročníku Plesu severočeských patriotů ve výši 40 tisíc korun," upřesnila Jitka Stuchlíková z mediálního oddělení ústeckého magistrátu.

Proč město podporuje komerční akce, vysvětlil náměstek Jiří Madar. „Podle mého názoru jde o nejvýznamnější plesy u nás, kde propagují naše město. Pokud bychom podobné kulturní akce podporovat neměli, pak ale nemůžeme přispívat ani na koncert Neckáře nebo Michala Davida," reagoval Madar.

Podle primátorky jde o plesy, které mají ve městě tradici. „Samozřejmě by se mi nejvíce líbilo, kdyby město mělo svůj ples a nepodporovali jsme komerční subjekty. Věřím, že se to do budoucna povede," dodala primátorka.

To nejlepší z plesové sezony v Ústí30. 1. Ples Ústečanů Petr Kotvald, Stanislav Hložek, Vladimír Hron, orchestr Severočeského divadla a další
6. 2. Ples Patriotů Chris Norman, Big Band Felixe Slováčka, Jitka Zelenková, Těžkej Pokondr a další
27. 2. Ples UJEP Mydy Rabycad, George band