Ti jen ve Šrámkově ulici dali za stěrač výzvu k zaplacení pokuty 226 řidičům. Porušili totiž dopravní předpisy. Podle zástupce ředitele městské policie Jana Novotného si na špatné parkování stěžovali místní lidé, a museli proto zasáhnout.

Brání hasičům a záchrance

„Pokuty padaly za hrubé porušení dopravních předpisů. Auta zde stála v zákazech, v zeleni nebo tak, že by tudy nemohli projet hasiči nebo sanitka," řekl.

Někteří místní obyvatelé nejsou z akcí strážníků nadšení. Podle nich je zde tak málo parkovacích míst, že jim často nic jiného nezbývá. „Když večer přijedete k domu, najít místo k parkování je rovné zázraku. Místo aby někdo problém řešil, dávají pokuty,"uvedl Stanislav Majer.

Starosta Severní Terasy Pavel Dufek přiznává, že v celém jejich městském obvodě, ale hlavně v Doběticích, je míst nedostatek. Řešení proto nebude snadné ani levné. V Doběticích jsou ulice relativně úzké a domy jsou natěsnané hodně na sebe. Není tu proto příliš místa.

Hledají nová místa

„V Doběticích si lidé budou muset vybrat. Buď budou mít zeleň a nedostatek parkovacích míst, nebo přibudou nová místa k parkování a zmizí část zeleně," upozornil.

V letošním roce radnice Severní Terasy za zhruba 2,5 milionu korun postaví nové parkoviště v ulici Stavbařů, což je od Dobětic daleko. Zde by se lidé měli dočkat nejspíše příští rok. „Musíme připravit projekty a požádat město o peníze," vysvětlil Dufek. Severní Terasa má rozpočet 38 milionů korun a z toho musí hradit veškerý provoz.

Nová místa by prý mohla být mezi ulicemi Poláčkova a Brandtova. Rozšíří se i placené parkoviště v Ježkově ulici. V roce 2017 by prý nová místa měla vzniknout i v ulici Šrámkova.