Odborná komise, ve které nechyběl ani radní Ústeckého kraje Jan Růžička, se sešla v Litoměřicích a značku Regionální potravina Ústeckého kraje navrhla pro rok 2024 udělit těmto výrobkům:

• Pečená paštika ve slanině - Řeznictví & Bistro Jaroslav Durček, Litoměřice
• Litoměřický pršut z Pršutérie Chovaneček
• Tvaroh tučný BIO - Farma U Sluníček, Heřmanov
• Kefír - Minimlékárna pod Řípem, Vítězslav Škoda, Vražkov
• Kváskový chléb - Fokus Labe
• Medový dort bez mouky - Cukrárna Adamant, Petr Procházka, Krupka
• Hruškový sirup - Perfectly Delicious, David Netolický, Chomutov
• Karlátka BIO sušené švestky s peckou od Švestkové dráhy - Farma U Švestkové dráhy
• Med květový z Českého středohoří - Včelí farma Lovosice, Radek Geletič

V Hodnotitelské komisi zasedli tradičně zástupci Ministerstva zemědělství, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy, Agrární komory, Potravinářské komory a Ústeckého kraje. Ocenění značkou Regionální potravina si producenti převezmou na slavnostním vyhlášení v rámci akce Výstava Zahrada Čech v Litoměřicích v pátek 13. září 2024.

Další zajímavosti z Ústeckého kraje najdete na stránkách Ústeckého kraje www.kr-ustecky.cz a na jeho facebookovém profilu.