Miminko se vskutku originálním jménem se narodilo v ústecké porodnici ve středu 3. května v 7:48 hodin ráno mamince Sandře Stojkové. Malý Donatelo Versace Stojka, jak se chlapec jmenuje, je podle dostupných informací teprve druhý nositel tohoto jména v České republice a příjmení Versace má údajně jako jediný.

Jméno Donatello proslavil hlavně věhlasný florentský sochař a umělec z rané renesance, jenž je považován za jednoho ze zakladatelů sochařského portrétu (15. století).

„Toto jméno se zalíbilo staršímu synovi, byl to jeho nápad. Inspiraci prý našel v seriálu Želvy Ninja," vysvětlila pyšná maminka Sandra Stojková z Chabařovic, proč dala svému synovi toto jméno. Čtyři hlavní želví hrdinové měli jména právě po renesančních umělcích – kromě Donatella, to ještě byl Michelangelo, Raphael a Leonardo.

Čerstvě narozený ústecký Donatelo dostal ještě k příjmení Stojka jedno příjmení – Versace. „To se mi prostě jen líbilo, tak má můj syn hned dvě příjmení," usmála se maminka.

Nina Dana Kawinková se 
narodila v Ústí 1. 5. 2017
(17.28) Michaele Kawinkové. 
Měřila 48 cm, vážila 3,12 kg.
FOTO/ANKETA: Právě jsme se narodili

Příjmení Versace proslavil zase italský módní návrhář Gianni. Jeho sestra a současná hlavní návrhářka firmy nese podobné jméno jako ústecký Stojka - Donatella Versace.

„Jestli mám obavu, že by se mohl můj syn stát kvůli jménu terčem posměchu? Ne! Ani žádných narážek se nebojíme," dodala Sandra Stojková.

Autor: Vilém Maruš