Není třeba sedět doma. Sportovních akcí je připravena řada a sportovat lze i individuálně. Na Zimním stadionu je připraveno bruslení pro veřejnost po celé vánoční prázdniny od neděle 21. prosince do neděle 4. ledna, převážně odpoledne nebo v podvečer. Otevřeno bude i na Štědrý den. „Na Silvestra a Nový rok bruslení nebude," upozornil Pavel Bryks z Městských služeb.

Bazén na Klíši je sice kvůli rekonstrukci uzavřen, ale zaplavat si lze v Městských lázních, jež budou po většinu svátečních dní otevřeny od 10 do 20 hodin. Zavřeno bude na Štědrý den, Silvestra a Nový rok.

Turistika, běh, lyže

Na lyžování sjezdové i běžky by se snad dalo vyjet na Telnici a Adolfov. Bude záležet na počasí, zda se podaří vyrobit dostatek technického sněhu a jestli napadne ten přírodní na běžecké tratě.

Z organizovaných sportovních akcí je na výběr například Vánoční benefiční běh s Mumií, poběží se v sobotu 27. prosince po Labské cyklostezce, připravena bude pěti a desetikilometrová trať ze Svádova do Valtířova a Velkého Března. Prezentace začíná v 8.30. Běží se na podporu mladého sportovce, který trpí Duchennovou svalovou dystrofií. Veškeré vybrané dobrovolné startovné bude přímo na místě předáno rodině.

Na výlet

Na výlet do neznáma se mohou vydat účastníci pochodu, který pořádá ve čtvrtek 25. prosince Klub českých turistů. Sraz je v 9.00 u OD Labe.

S turisty lze vyrazit také v sobotu 27. prosince na pochod Silvestrovské hospůdky. Vyráží se po osmé hodině na dvacetikilometrovou trasu Chlumec, Telnice a Bánov. Turisté chystají i novoroční výstup na hrad Blansko. Vyrazit se dá téměř odkudkoliv nebo také ze zastávky trolejbusu č. 54 Stříbrníky. Kontrola na Blansku je od 12.00 do 15.00. „Veřejnost je na této akci vítána. Nahoře dostanou příchozí diplom a razítko a připravíme oheň na opékání vuřtů," řekl Deníku jeden z organizátorů Karel Punčochář.

Cyklističtí nadšenci si první den roku mohou užít s SK Cyklotour. Setkají se ve 13.00 a vyjedou do okolí města.