Hned u vstupu lákal k prohlídce a koupi prodejce nabízející domácí chléb všeho druhu, o pár kroků dál ve dvoře byly na svém místě stánky s klobásami či kravskými a kozími sýry.

Popularitě se těšila hlavně místa nabízející cokoliv na zahřátí, tudíž na odbyt šly pochutiny jako medovina, trdlo nebo klobása. Obzvláště dlouhá fronta a vůně česneku lákala k jednomu menšímu stánku nabízejícímu pochoutku s názvem sejkory se sarakvajdou.

Pod úzkou stříškou jednoho ze stavení před deštěm schovaný harmonikář napravoval lehce pochmurnou atmosféru a hrál procházejícím návštěvníkům všemožné písně. Program vZubrnicích pokračuje i v neděli, a to do 17 hodin. I tentokráte bude zájemce vozit na zdejší nádraží muzeální železnice.

Mohlo by vás zajímat: V chabařovické zahradě přivítali jaro, i přes chladnější počasí

Zdroj: Deník/Adéle Stejskalová