Jenže pořádnou ostudu si uřízli projektanti, nechali totiž postavit hokejbalové hřiště s rozměry na hokej.

„Tohle hřiště má rozměry 60 na 30 metrů a přitom na hokejbal jsou jasně dané rozměry 26 na 52 metrů," rozčiloval se Cerman. V provozním řádu mezi vyjmenovanými sporty, které se dají v areálu provozovat, je právě hokejbal.

Ivo Zíka z investičního odboru ústeckého magistrátu se snažil nejprve s hokejbalovým trenérem přít, ale ten ho vzápětí před novináři usadil. „Vy víte, jak je to hřiště velké?" reagoval nejprve na výtky Zíka. Cerman mu vzápětí vysypal z rukávu rozměry otevřeného hřiště a ptal se, proč má rozměry hokejového. Postěžoval si také na nedostatečné osvětlení a chybějící šatny. Starosta Severní Terasy a radní města Josef Macík (ČSSD) totiž ve svém proslovu zval na hřiště rodiče s dětmi. „Kde se mají vysprchovat?" tázal se Macíka. Ten se ani nezmohl na odpověď a jen kroutil hlavou.

Sportovní areál na Severní Terase vyrostl v místech chátrajícího sektorového centra. Jeho výstavbu podpořila dotace z Úřadu regionální rady regionu soudržnosti Severozápad, která činila 47,2 milionu korun. „Podmínkou je, že musí hřiště fungovat pro veřejnost minimálně pět let," řekla mluvčí úřadu Marcela Klíchová.

Nový sportovní areál je určen především míčovým hrám. Má hřiště na tenis, košíkovou, nohejbal, kopanou nebo petanque. Celý areálem také prochází dráha pro in-line bruslaře nebo děti na koloběžkách. Provozovatelem sportoviště jsou ústecké Městské služby. „V celém areálu je zákaz kouření a venčení psů. Přes den se budou o provoz starat naši zaměstnanci a v noci ho bude střežit městská policie," uvedla Petra Lazovič.