V sobotu odstartuje již pátý ročník soutěže cyklistických závodů Jezero Milada. „Závod se jede v přírodním terénu v blízkosti jezera Milada a je určen pro cyklisty všech věkových kategorií," uvedla Viola Králová z ústeckého magistrátu.

„Letos se opět jede i oblíbená kategorie rodinný tým, který se skládá z jednoho dospělého a dítěte do 15 let," dodala. Registrace závodníků je mezi sedmou až devátou hodinou ranní v Roudníkách. Odvoz na závody cyklobusem zdarma je ze zastávky Divadlo v půl sedmé a v osm hodin.

„Startovné činí 150 korun a každý závodník obdrží soutěžní tričko s logem závodu, párek a nápoj v cíli a další drobnosti od sponzorů, děti se mohou těšit na představení mažoretek a zábavné atrakce," prozradila bližší informace Králová.

Nejrychlejší závodníci se mohou těšit na zajímavé ceny. „Na dětské vítěze čekají dárky od skupiny ČEZ, Světa draků, Magistrátu Ústí nad Labem a Svazku obcí Jezero Milada, tyto dárky bude předávat profiboxer Lukáš Konečný. Na dospělé vítěze čekají hodnotné ceny jako je voucher na konzumaci v hotelové restauraci Benada v hodnotě 1000 Kč a slevové poukázky na cyklistické zájezdy a další. V dětské kategorii do 10 let se na odměnu mohou těšit všechny zúčastněné děti," řekla závěrem Králová.

Kdo se ještě nestačil přihlásit, může to učinit na webové adrese http://www.jezeromilada.cz/akce.html.