Účastníci startovné ihned po vyhodnocení akce věnují Jozefovi Suchému, který jim bude fandit ze svého speciálního vozítka. Sedmnáctiletý mladík trpí svalovou dystrofií, ale sport patří k jeho životu.

„Byla to náhoda a mimořádná zkušenost, která se nedá zapomenout. Jedna slečna mne upozornila na Pepu, který je už několik let upoután na invalidní vozík, a přesto se dostal letos na Mistrovství světa v Číně. Nosí reprezentační dres ČR a soutěží ve speciálním sportu, který se jmenuje Boccia," říká člen RC Lokomotiva Mumie Jan Kostovič.

Benefiční běh s Mumiímísto: Svádov Olšinky,
start a cíl u fotbal. hřiště
termín: 27. prosince, registrace: 09:00-09:45
start: 10:00
startovné: dobrovolné
délka závodu: 5 a 10km

Pepa obsadil deváté místo a moc rád by si s osobní asistentkou (maminkou) vybojoval účast na paralympijských hrách v Brazílii v roce 2016. „Není to jednoduchá věc, musí bodovat ve třech světových turnajích a umístit se na mistrovství světa jednotlivců. Každý výjezd za hranice něco stojí, proto mu spousta lidí pomáhá, jak může a umí. Pepa navštěvuje prvním rokem gymnázium v Dubí, v deváté třídě měl vyznamenání. Oslovil jsem jeho rodiče a nabídl sportovní akci, která mu udělá radost," říká Jan Kostovič.

Po benefičním běhu bude vyhodnocen letošní seriál pěti závodů S Mumií a předány symbolické ceny těm nejlepším. Čím více bude účastníků, tím větší radost bude mít Pepa. Přijďte se třeba jenom projít na stezce, nebo povzbudit toho posledního. Dobrých skutků není nikdy dost.