„Univerzita nemá pro areál žádné využití, to se týká i přilehlé Schichtovy vily. Ruku v ruce s jejím uzavřením v roce 2005 univerzita aktivně hledá vhodného zájemce o koupi nemovitostí,“ uvedla mluvčí univerzity Jana Kasaničová.

Hodnota objektu včetně parku může být v desítkách milionů korun. Tamní Schichtova vila se navíc řadí mezi historické klenoty, za její stavbou stojí Schichtův dvorní architekt Paul Brockardt. V roce 2014 se stavba stala kulturní památkou.

DATABÁZE JE NA ÚSTECKU BOHATÁ

Podobně nevyužité jsou desítky objektů na Ústecku, které se dostaly do databáze prazdnedomy.cz. Internetový projekt eviduje vybydlené objekty po celé republice a snaží se tak upozornit na jejich význam i historii.

Dalšími ústeckými „strašáky“ v databázi jsou například zchátralý hotel Máj na Severní Terase nebo činžáky ústeckého podnikatele Patrika Oulického v Revoluční ulici.

Zastoupení mají i Lázně Vrbenského na Střekově, které chtějí noví majitelé změnit na filmové ateliéry. Velkou část databáze zabírá rovněž zdevastovaná ulice Na Nivách, kterou město Ústí koupilo od soukromníka za 400 tisíc korun. S opravou se nepočítá, ruiny půjdou k zemi.

Takto by podle projektu mělo vypadat nové zázemí mojžířského klubu.
Ostuda fotbalu zmizí. Mojžíři pomůže město