Každého, kdo se snaží projet či projít Žukovovou a Truhlářovou ulicí, zastavuje policejní hlídka. Je krátce po deváté večer, noc z pondělí na úterý. Hasiči v protichemickém obleku kontrolují Vrbenského lázně s přístroji v rukou. Ze zdevastované plavecké haly totiž uniká chlor.

O chvíli později přichází Stanislav Krpálek, který bydlí naproti lázním. „Od deváté hodiny večer tu je policie a hasiči. Volal jsem na záchranku kvůli klukovi, ten mi pětkrát zvracel," líčí Krpálek.

Podle jeho slov se v lázních schází asociálové a zloději kovů. „Vybouchávají kabely ze stěn, kradou trubky, po nocích tam třískají železem a nikdo s tím nic nedělá, protože to má soukromník a kašle na to," povzdechl si. „Ženu s klukem jsem radši poslal spát k babičce, protože odtud už prý jednoho chlapa odvezli."

Svědci z místa se pak shodují, že to byl bezdomovec a zároveň spekulují, že nejspíš za únik může on. „Volal nám jeden pán, že se u Vrbenského lázní nejspíš nadýchal chloru, pálí ho oči a je mu nevolno," potvrzuje Pavel Šebesta z dispečinku ústecké záchranné služby. „Vyjela tam posádka se sanitním vozem, ta muže pak odvezla k ošetření do nemocnice," dodává.

Městská policie tu je podle Jana Novotného, zástupce ředitele městské policie, zhruba od čtvrt na deset. „Je to další problémové místo ve městě. Strážníci po dohodě uzavřeli okolní ulice, jak pro dopravu, tak pro chodce. Strážníci zůstali k dispozici hasičům , a to z důvodu místní znalosti a doprovodu hasičských jednotek," dodal Novotný.

Mluvčí hasičů Lukáš Marvan potvrzuje únik chloru později. „Hasiči s Policií ČR areál a jeho okolí uzavřeli. Prováděli jsme několik průzkumů. Při tom prvním určité množství chloru, spíš obtěžující než nebezpečné, jsme naměřili," vysvětluje postup zasahující jednotky.

„Při dalších průzkumech se naměřená hodnota snižovala, až jsme nenaměřili nic. Původně jsme předpokládali, že únik mohl být z bývalé technologie lázní. Hasiči ale nic nenalezli. Pravděpodobným zdrojem tedy byla kanalizace, která je v objektu otevřená," dodává Marvan.