Město ušetřilo 364 milionů korun. Po odečtení peněz na povinné platby, rezervy a další už rozhodnuté výdaje zbývá k rozdělení téměř 145,9 milionu.

„Na rekonstrukci budovy magistrátu a přepážkové centrum uvolnili zastupitelé 20 milionů korun. Na opravy komunikací schválili 15 milionů, na financování rekonstrukce hřiště v Mojžíři dostane obvod Neštěmice 10 milionů korun," přiblížila ústecká mluvčí Romana Macová.

NA POSLEDNÍ CHVÍLI

Právě o rekonstrukci hřiště v Mojžíři zastupitelé rozhodli teprve ve středu na zasedání. Původní návrh předložený radními ji totiž neobsahoval.

Ředitel ústecké zoo Roman Končel.
Nedůstojné divadlo kolem dozorčí rady zoo uspíšilo jmenování nového ředitele

„My jsme to chtěli podpořit. Jenže to nemělo koncepci, nikdo nepodal oficiální žádost, ani to neprojednala komise. Museli jsme o tom rozhodnout nahonem během zasedání, když jsme si všichni sedli k jednomu stolu a dospěli ke kompromisu," popsala primátorka Věra Nechybová.

Stejně tak nakonec zastupitelé přiklepli i dva miliony korun na záchranu hřbitovní kaple v Krásném Březně. „Je to dominantní stavba hřbitova a mohla by sloužit jako jeho zázemí. Chátrá už spoustu let," dodal zastupitel a historik Martin Krsek.

S dalšími 2 miliony korun rozpočet počítá na opravy v ústeckém divadle. Stejná částka poputuje na rozvoj areálů Corsa a Větruše.

Zázemí fotbalového hřiště v Mojžíři je v dezolátním stavu
FOTO: Na fotbalisty číhá rakovina z azbestu