„Těmto otázkám se minulý týden znovu věnovala rada města a přidělila je jako úkoly pro představitele města a úředníky magistrátu," informovala mluvčí města Romana Macová.

Například odbor dopravy a majetku bude řešit bezpečný průjezd centrem města pro cyklisty, odbor životního prostředí s odborem investic a územního plánování se bude zabývat nerozšiřováním záboru volné krajiny pro novou zástavbu. Řešeny budou i popelnice na bioodpad pro bytové domy.

„Pavel Dufek, náměstek primátorky, bude nadále řešit autobusové nádraží. Finanční odbor bude pracovat na změně obecně závazné vyhlášky pro svoz komunálního odpadu týkající se občanů žijících v zahraničí," doplnila Romana Macová.

Priorita dětského parlamentu

„Mým úkolem je zabývat se rozšířením klubů pro seniory. Nejdříve chceme udělat analýzu současného stavu a zjistit, jaké možnosti přicházejí v úvahu," řekl náměstek primátorky Jiří Madar.

Zlepšení gramotnosti studentů o fungování města má za úkol kancelář tajemníka. „Je to priorita, kterou uplatnili zástupci dětského parlamentu. Zástupci města a magistrátu by měli navštívit školy a při besedách vysvětlit studentům, jak město funguje a jaké mají občané možnosti s ním komunikovat," uvedla Hana Slawischová, pracovnice magistrátu.

Forum zdravého města, kde občané diskutují s politiky. se ještě v prvním pololetí uskuteční na obvodech. Do konce roku bude svoláno i celoměstské forum.