Zděné objekty byly strženy, kovová závora nabádá k opatrnosti. Přes drátěný plot pořídíte záběry, které vyvolávají smutek. Je to prostě škoda! Budeme se ještě v Habráku někdy koupat?

Na protějším svahu pilní zahrádkáři začínají s jarním úklidem. Hned za rybníkem výletníky přivítá Habrovická bašta, hospůdka plná dřevěných figurek. Vyrábí je Mirek Nebeský a každé z nich dal jméno. U vychlazeného pivka se zabavíte třeba jejich počítáním. Kolik jich v baště je?

Pokračovat můžete polní cestou. Vede za rybníkem směrem ke golfovému hřišti. Divočáci, kteří tam občas zabloudí, golf sice nehrají, ale líbí se jim tam moc. Některá místa v říjnu dokonce připomínala víc oraniště než uhlazený zelený pažit. Proto správci areálu přišli s novinkou. Hřiště oplotili. Branky pro chodce připomínají vstup do lesní obory.

Nažhaveným cyklistům naposled nevadila ani omezená provozní doba hřiště. V areálu jich bylo dost, někteří se vydali až ke klubovně. Bezpečnostní alarm přitom řinčel do okolí.
Směrem k bývalé obci Podhoří pohoda končí. Na stráni se vyhřívají odpadky. Dokonce se zdá, že zajícům někdo nabídl poškozenou tříkolku. „Ostuda, hanba!" říkám si.

Dost informací na tak krátkou procházku! Co myslíte?