Prostranství areálu urovnávají buldozery. „Na výstavbu nového nákupního centra byla v minulých letech vypracována projektová dokumentace. V současné době se řeší nový projekt a společnost CPI byla oslovena, aby se vyjádřila,
v jaké fázi se projekt nachází a v jakém časovém horizontu by mělo k výstavbě dojít," sdělila starostka Neštěmic Yveta Tomková.

Kdy dojde k vybudování nákupního centra zatím ale není zřejmé. Mluvčí společnosti CPI se během úterý 
k celému záměru nevyjádřil.

Služby pro občany

Nové středisko má zahrnovat hypermarket a další obchody, spolu se službami pro občany. Mluví se třeba též o lékařské ordinaci. „Bude záležet na poptávce. Lokalita je na hlavním tahu do Děčína a v blízkosti centra města. Doufám, že investoři stavbu zrealizují, občané by to velmi uvítali," dodala Tomková.

Naopak Obchodní centrum Všebořice muselo už v létě zavřít. S odchodem hypermarketu TESCO odešli totiž z lokality i další obchodníci. „Máme samozřejmě zájem na tom, aby se budova zhodnotila," řekl Tomáš Knop ze CBRE Group, která má všebořické centrum ve správě.

Jak dodává Knop, podle něj bylo důvodů k uzavření centra mnohem více. „Nemyslím si, že by tím hlavním byl odchod TESCA. Ve Všebořicích šlo o celkovou strukturu nájemců, vnímání lidí, a pochopitelně i konkurenci," podotýká Knop.

Foru rostou obraty

Největší nákupní centrum 
v regionu Forum v Ústí se zase těší stále vyšší poptávce. Láká nové značky a zvyšuje svoji návštěvnost i obraty obchodníků. „Ročně do centra zavítá průměrně 8 milionů návštěvníků a předpoklad dalšího růstu podporují také ekonomické výsledky posledního čtvrtletí. Průměrný nárůst obratu nájemců přesáhl 13 % a průměrný nákup návštěvníků stoupl dokonce o 16 %," uvedla Pavla Střechová 
z agentury Bílý Medvěd Public Relations.

Plánované centrum v Krásném Březně neštěmická radnice i oslovení obyvatelé vítají. Demolované budovy totiž lákaly bezdomovce i narkomany. „Ze sutě se vytvoří valy přes příjezdové cesty tak, aby zde nikdo nemohl vjíždět auty, neboť bylo doposud běžné, že se do dané lokality vyvážel odpad a zakládaly se černé skládky," doplnila starostka Tomková. Investoři se navíc zavázali, že s výstavbou střediska zafinancují taktéž prodloužení trolejbusové linky.