„Oznamovatelka našemu operátorovi po telefonu sdělila, že má obavy o život své kamarádky, která si chce sáhnout na život," popsal zástupce vedoucího městské policie Jan Novotný s tím, že spolu obě ženy komunikovaly přes mobil.

Po příjezdu slyšeli strážníci za zavřenými dveřmi bytu chroptění a sténání. „Na místo se dostavila i hlídka policie a po vzájemné konzultaci se strážníci rozhodli vstoupit do obydlí přes lešení a hromosvod, kde si následně přes otevřené okno ventilace zajistila přístup do bytu 
z důvodu ohrožení života
a zdraví. Zároveň byla na místo přivolána zdravotní záchranná služba," sdělil Novotný.

V bytě strážník nalezl v obývacím pokoji na zemi ležet ženu, která byla při vědomí, ovšem silně chroptěla. „Otevřel vstupní dveře bytu a dovnitř vpustil hlídku policie, se kterou společně poskytli ženě první pomoc tím, že ji uvedli do stabilizované polohy a kontrolovali její životní funkce až do příjezdu zdravotníků. Na konferenčním stolku nalezl strážník větší množství neidentifikovatelných léků a sklenici s blíže neurčeným alkoholickým nápojem," doplnil Novotný.

Zdravotníci si ženu odvezli do Masarykovy nemocnice k dalšímu ošetření. „Při zákroku a vniknutí do uzavřeného bytu nebylo poškozeno žádné zařízení ani nevznikla jiná škoda na majetku," uvedl Novotný.